Američka premijera kratkometražnog animiranog filma NADA

TNT GROUP

Na festivalu Bronx World Film koji se održava na Manhattanu od 21.1 do 23. 1. 2024. u gradu New Yorku bit će premijera kratkometražnog animiranog filma HKUD Didak pod naslovom NADA.

Film HKUD Didak pod naslovom „NADA“ do sada je osvojio nagrade i nominaciji na festivalima diljem Europe od Ohrida u Sjevernoj Makedoniji pa sve do zapada Glasgowa u Škotskoj.

Između ostalog tu su nominacije na ostalim filmskim festivalima kao na Švicarskom međunarodnom filmskom festivalu i Međunarodnom festival povijesnog filma Pápa – Mađarska, zatim Albanija nagrada časni spomen festivala Tavel fest Albanija, zatim za najbolju glazbu animirani film „NADA“ pobijedio je u konkurenciji između 1047 filmova na International Sound & Film Music Festival – ISFMF koji se održava u Samoboru (Hrvatska).

I kao kruna nagrada na CANNES 7th Art Awards film festival za najbolji animirani film.

Film opisuje događaje u vremenu fra Didaka Buntića, od gradnje širokobriješke bazilike pa sve do smrti fra Didak Buntića. U filmu je glavni lik djevojčica Nada koja sve te događaje prati i ona je dijete koje je spasio fra Didak Buntić od gladi koje i poslao u tada Obećanu zemlju Slavoniju. Kroz film se vide događaji onog vremena kao što su opismenjavanje puka, kultiviranje krša, početak Prvog Svjetskog rata, godine gladi i odlazak djece u Slavoniju.

Animiranom filmu Nada želimo daljnji uspjeh na ostalim festivalima!

Više o Bronx World Film festivalu možete doznati OVDJE.

The post Američka premijera kratkometražnog animiranog filma NADA appeared first on Općina Čitluk.

citluk.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima