Dan župnog zajedništva i božićni koncert u Studencima

TNT GROUP

Na blagdan Nevine dječice u župi i svetištu Presvetog Srca Isusova u Studencima i ove je godine  bilo svečano. Već nekoliko godina na ovaj dan se slavi župno zajedništvo i povezanost, a na svetoj Misi blagoslove se djeca koja dođu u velikom broju.

Na kraju svete Mise božji blagoslov na djecu okupljenu oko Oltara zazvao je don Ivan Aničić, kapelan u Dračevu, koji je predvodio i misno slavlje. Župnik don Ivan Perić pozvao je sve nazočne u Pastoralni centar na koncert i druženje.

Nakon uvodnog pozdrava voditeljice Anite Luburić koncert su otvorili najmlađi, djeca Vrtića i Produženog boravka u Pastoralnom centru s pjesmom „Sretan, sretan Božić“.

Mlađa folklorna skupina HKUD-a „Studenčica“ izvela je „Hercegovačko kolo“ i pokazala da je dostojna čuvarica tradicijske kulture ovog mjesta.

Dječji župni zbor „Plavi anđeli“ koji redovito pjeva na župnim misama i po različitim susretima dječjih zborova u biskupiji pjevali su „Na slamici Isus spi“.

Klapa „Izvor“ nastupila je s pjesmom „Dobra večer Bog da“, a župni mješoviti zbor s pjesmom “Pastorella“.

Škola sviranja, otvorena prije dvije godine, za ovu je prigodu pripremila pjesmu „Veseli se Majko Božja“ koju je pjevao Stanko Barišić

Tamburaši „Zlatnog srca“ izveli su najpoznatiju božićnu pjesmu „U sve vrijeme godišta“ u pratnji studenačkih „Bećara“.

Poznati guslar, diplar , bećar .. Željko Keža pokazao je umijeće sviranja i pjevanja uz gusle, dok su članovi starije folklorne skupine HKUD-a Studenčica izvela splet pjesama i plesova Hercegovine. Službeni dio završio je gangom, Željko Keža, Branko Alilović – Ćago, Ivan Vidić i Marko Alilović – Đuza s nekoliko gangi digli su Pastoralni centar na noge.

Na krau su se nazočnima obratili predsjednik HKUD-a Studenčica Radoslav Luburić koji je zahvalio svim sudionicima, župljanima i gostima koji su došli na koncert i kazao kako je ovo osamnaesti koncert koji su organizirali Župni ured i HKUD Studenčica, a kratko je pozdravio i župnik don Ivan Perić. Sva djeca su po običaju dobila prigodne darove, a druženje je nastavljeno uz pjesmu i ples u dobrom raspoloženju.

Mile Kraljević/Radio Ljubuški

Objava Dan župnog zajedništva i božićni koncert u Studencima pojavila se prvi puta na RADIO LJUBUŠKI.

radioljubuski.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima