Deratizacija u Čapljini 26. i 27. listopada

Aktualni krug postavljanja otrovnih mamaca za smanjenje broja glodavaca bit će obavljen u Čapljini 26. i 27. listopada.

Iz Zavoda za javno zdravstvo Hercegovačko-neretvanske županije najavili su provedbu obvezne preventivne jesenske deratizacije na području cijele županije, tijekom tekućega mjeseca.

Cilj je, naravno, smanjenje broja glodavaca na biološki prihvatljivu razinu za održavanje povoljne epidemiološke situacije, a akcija će biti provedena postavljanjem otrovne mase na javne površine u pojasu gradskih i prigradskih naselja, po grobljima, riječnim obalama, u kanalizacijske šahtove, na odlagališta otpada, u ruševne objekte, prosvjetne i zdravstvene ustanove, vjerske i druge javne objekte.

”Deratizacija se provodi suvremenim, učinkovitim sredstvima za uništavanje glodavaca. Postavljeni mamci su otrovni pa upozoravamo pučanstvo da ih ne dodiruje i ne pomjera s postavljenih mjesta”, priopćili su iz Zavoda za javno zdravstvo HNŽ-a, pozvavši vlasnike životinja na dodatni nadzor nad svojim ljubimcima, u skladu sa zakonskim propisima.

Inače, Vlada HNŽ-a u aktualnom sazivu uspostavila je, još preuzimanjem dužnosti, redoviti proces deratizacije na prostoru svih gradova i općina HNŽ-a, u proljetno i jesensko doba godine.

Objava Deratizacija u Čapljini 26. i 27. listopada pojavila se prvi puta na Čapljinski portal.

caportal.net

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima