DOBRO vam oblačno i toplo blagdansko jutro iz Tomislavgrada!

TNT GROUP

Temperatura zraka je 4 stupnja C, puše povjetarac, nebo nad duvanjskim krajem u velikom dijelu prekriveno je sivim oblacima. a sunce se još nije probudili.

Ugodan vam i blagoslovljen današnji dan, božićni blagdan svetoga Stjepana,  Stipana, Stipanjdan, oblačan, ali vjerujemo da je vama ovih božićnih blagdana toplo oko srca, da ste u krugu obitelji, susjeda i prijatelja, da vam je maleni Isus donio vjeru i nadu u bolje i ljepše dane. I dok se jučerašnji dan, Božić, uglavnom slavio doma, danas kreću čestitari, od kuće do kuće, čestitajući, a kod Stipana i zastajući malo dulje. Nije to duvanjska tradicija, ovdje se i na Božić “hodalo” iz kuće u kuću i pjevajući pobožne pjesme čestitalo. Zavisno od sela do sela, od ulice kada će skupine, uglavnom muškaraca, hodati i čestitati. Nekada je bila tradicija i svetih misa na Stipanjdan po nekim seoskim grobljima, tradicija koja je ne tako davno prekinuta, a bile su lijepe u dugo pamćene šetnje poslije mise na Stipanjdan. Danas su mise u crkvama u Župi svetoga Mihovila u Tomislavgradu po rasporedu: Tomislavgrad u 7:30, 9, 10:30 i 12 sati,  u Stipanići u 10 sati i Širokovac 11 sati.

Danas, na Stipandan sv. mise su u Brišnku u 9.30 i u Bukovici u 11 sati. Rane mise nema.

Vjerujemo da vam je srce ispunjeno ljubavlju, duša mirom, da ste mnogim dragim osobama čestitali i čestitke primili, da ste u mogućnosti i spremni pomoći drugima, pa s osmijehom na usnama širiti radost i blagdansko veselo ozračje, uz zahvalnost Bogu i Božiću na još jednom novom danu – lijepom daru!

www.tomislavnews.com/Foto: “Božićne jaslice”, djelo i fotografija Ilije Skočibušića (arhiv TN, 2017.)

www.tomislavnews.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima