EU izdvojila još dva milijuna eura za zapošljavanje u BiH

TNT GROUP

Projekt “Podrška Europske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” bit će nastavljen do kraja lipnja 2026.

Ministarstvo civilnih poslova BiH nastavit će aktivnosti na koordinaciji projekta.

Rezultat je to odluke Europske unije koja će izdvojiti još dva milijuna eura za nastavak projekta u okviru kojeg je u proteklom razdoblju zaposleno više od 400 osoba.

17 aplikacija

U listopadu 2023. objavljen je poziv i zaprimljeno je 17 aplikacija za nova Lokalna partnerstva za zapošljavanje, od kojih će početkom veljače biti odabrano šest najboljih.

Europska unija prethodno je izdvojila četiri milijuna eura kako bi se podržao razvoj Lokalnih partnerstava za zapošljavanje u BiH u razdoblju 1. siječnja 2021. do 31. prosinca 2023.

Opći cilj projekta je doprinijeti unapređenju socio-ekonomske situacije i životnih uvjeta u Bosni i Hercegovini.

Kroz projekt se doprinosi zapošljavanju u lokalnim zajednicama i podržavaju održivi, partnerski vođeni okviri lokalnog tržišta rada za povećanje pristupa formalnom zapošljavanju.

Podržano 20 lokalnih partnerstava

Dosad je u okviru projekta podržano 20 lokalnih partnerstava za zapošljavanje koji su realizacijom intervencija u zapošljavanju uspjeli povećati konkurentnost na tržištu rada za više od 1.520 nezaposlenih.

Projekt “Podrška Europske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II“ rezultat je Akcijskog programa za Bosnu i Hercegovinu za 2019. “EU za sektore zapošljavanja i obrazovanja”, a provodi ga Međunarodna organizacija rada, priopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Objava EU izdvojila još dva milijuna eura za zapošljavanje u BiH pojavila se prvi puta na Čapljinski portal.

caportal.net

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima