FOTO : EKOLOŠKA udruga sportskih ribolovaca “Buško jezero” upozorava na mogućnost kriminalnih djelatnosti na Buškom jezeru!

Ekološka Udruga sportskih ribolovaca Buško jezero u prethodnom razdoblju došla je do šokantnih saznanja da postoji mogućnost kriminalnih radnji na Buškom jezeru. Istraživanjem dolazimo do Facebook profila osobe iz Batkovića kraj Ugljevika (Bjeljina), na kojemu nalazimo veliki broj objava u kojima gospodin javno prikazuje velik broj objava užasnog masakra ribljeg fonda i oglašava prodaju istog. Samo u mjesecu listopadu oglašava se prodaja šarana u količini od 1600 kg po cijeni od 14 KM/kg.
(Slike možete pogledati u galeriji).


Ostali smo zaprepašteni onim što smo vidjeli, pa smo pokušali kontaktirati koncesionara za sportsko rekreacijski ribolov na Buškom jezeru, kojemu je zakonska obaveza brinuti se o ovakvim stvarima, ali nemamo nikakvih povratnih informacija.
EUSR Buško jezero je reagirala i poslala prijave sa svim mogućim dokazima na:
1. Upravu za inspekcijske poslove HBŽ
2. Federalnu upravu za inspekcijske poslove
3. Državnu agenciju za istragu i zaštitu (SIPA)

FOTO : EKOLOŠKA udruga sportskih ribolovaca “Buško jezero” upozorava na mogućnost kriminalnih djelatnosti na Buškom jezeru! FOTO : EKOLOŠKA udruga sportskih ribolovaca “Buško jezero” upozorava na mogućnost kriminalnih djelatnosti na Buškom jezeru! FOTO : EKOLOŠKA udruga sportskih ribolovaca “Buško jezero” upozorava na mogućnost kriminalnih djelatnosti na Buškom jezeru! FOTO : EKOLOŠKA udruga sportskih ribolovaca “Buško jezero” upozorava na mogućnost kriminalnih djelatnosti na Buškom jezeru!

Od nadležnih institucija zahtijevamo da reagiraju u što kraćem roku, provedu istragu i sankcioniraju sve aktere ovoga mogućeg kriminalnoga djela.
Na kraju se u nevjerici još jednom pitamo i postavljamo logična pitanje : „ Je li moguće da se ovo događa, da se tone ribe izlovljavaju na jezeru, a da ribočuvarska služba i nadležni ništa ne primijete?“
Na Buškom jezeru u zadnje dvije godine, promocijom sportsko rekreacijskog ribolova od strane Ekološke udruge sportskih ribolovaca, privukli smo velik broj ribara iz raznih zemalja među kojima su i poznatija svjetska imena u svijetu sportskog ribolova. Svi te osobe su prvi put posjetile jezero, koristili smještajne kapacitete kod lokalnog stanovništva, trošili svoj novac ovdje, promovirali jezero i ribolov po cijeloj Europi i zbog toga ne smijemo dopustit da se ovakve stvari na jezeru događaju.
Ovim putem još jednom prije svega apeliramo na nadležne institucije da obave svoj dio posla kao i na sve posjetitelje Buškog jezera da sve radnje na jezeru koje su im sumnjive prijave kako bi se što uspješnije mogli boriti protiv ovakvih stvari. Samo zajedničkom borbom možemo sačuvati jezero, privući više ljudi, a sami time i investicije koje će dati život ovome jezeru i okolici, priopćenje je iz  EUSR BUŠKO jezero.

 

www.tomislavnews.com/Foto i video: EUSR BUŠKO jezero

www.tomislavnews.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima