Grad Konjic: Bogat program obilježavanja Dana državnosti BiH

Grad Konjic i ove godine organizuje bogat program obilježavanja 25.novembra, Dana državnosti BiH. Program je počeo danas održavanjem predavanja o Danu državnosti Bosne i Hercegovine sa osvrtom na sticanje nezavisnosti kroz predstavljanje knjige “Bosna i Hercegovina-30 godina od sticanja nezavisnosti”, a predavači su bili autor knjige akademik Mirko Pejanović i prof.dr. Rasim Muratović. Narednih dana, također, će biti održano niz aktivnosti, kazao je Edis Macić, sekretar Grada Konjica.

“U četvrtak, 23.novembra, u 10 sati će biti upriličeno otvaranje obnovljene škole u Ribićima, u 10:45 je otvaranje školskog igrališta u Čelebićima, a u 12:30 otvaranje obnovljene područne škole Podorašac. U petak, 24.novembra, planiran je u 9 sati obilazak spomen-obilježja i polaganje cvijeća, a polazak je od MUP-a.

U 10 sati će biti održan defile učenika osnovnih i srednjih škola ulicama grada ( okupljanje na Staroj kamenoj ćupriji i defile do Kino sale Narodnog univerziteta Konjic). U 10:30 će biti upriličen zajednički program učenika osnovnih i srednjih škola i dodjela nagrada za najuspješnije literarne i likovne radove učenika osnovnih i srednjih škola, dok će u 11:30 biti otvorena izložba likovnih radova učenika u Galeriji Narodnog univerziteta Konjic.

U subotu, 25.novembra, na Dan državnosti BiH, u 10 sati je predviđeno polaganje cvijeća na spomen-obilježjima po MZ na području Grada Konjica, a u nedjelju, 26.novembra, u 12:30 biće upriličeno svečano otvaranje obnovljenog Gradskog stadiona”– rekao je za radiokonjic.ba Edis Macić, sekretar Grada Konjica.

Grad Konjic: Bogat program obilježavanja Dana državnosti BiH

Partner programa obilježavanja 25.novembra, Dana državnosti BiH je Vijeće mladih Grada Konjica, a medijski pokrovitelj je Radio Konjic.

radiokonjic.ba

21.11.2023.

[email protected]

radiokonjic.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima