Iz Mostara će se uskoro letjeti za Rim, Veronu, Bari, München i Beograd

TNT GROUP

U 2023. godini, Zračna luka Mostar doživjela je značajnu stabilizaciju i rast.

„Protekla, 2023. godina bila je godina stabilizacije Zračne luke Mostar. Mi smo od svibnja do 31. prosinca od 600 putnika stigli do brojke od 20 tisuća i 500 putnika. Više od 6000 putnika je prevezeno redovno zračnom linijom Zagreb – Mostar, a ostalo su bili čarter letovi.

Raspisali smo Javni poziv za dovođenje novih aviokompanija koji je rezultirao sa dvije prijave, jedna je talijanska kompanija Sky Alps, druga je Air Srbija.

Kompanija Sky Alps je predala zahtjev da poveže Zračnu luku Mostar sa Rimom, Veronom, Barijem i Münchenom. Mi smo kroz Javni poziv izabrali Sky Alps i sada nam slijedi definiranje tehničkih detalja, potpisivanje ugovora. Ako ne bude nekih velikih iznenađenja ja očekujem kako će se karte uskoro pustiti u prodaju.

Air Srbija je aplicirala na isti Javni poziv i predala aplikaciju za uspostavljanje redovne zračne linije Mostar – Beograd. Plan je da se ti letovi obave tri puta tjedno, ponedjeljak, petak i nedjelja“, kazao je između ostalog u emisiji Dobar dan Mostar, direktor Zračne luke Mostar Marko Đuzel.

mostarski.info

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima