Izaslanstvo Općine Grude u posjeti Istočnoj Hrvatskoj

Izaslanstvo Općine Grude prilikom posjete Istočnoj Hrvatskoj sudjelovalo je u više kulturnih i društvenih događaja.

“Slavonsko-hercegovačko silo”

U petak 13. listopada 2023. godine izaslanstvo predvođeno načelnikom Ljubom Grizeljom nazočilo je “Slavonsko-hercegovačkom silu” u organizaciji Slavonske udruge Hercegovac. Uz načelnika Grizelja nazočnima su se prigodno obratili s pozdravnim riječima predsjednik Udruge Srećko Tomas i gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

“Gostovanje Šimićevih susreta u Osijeku”

Na inicijativu Slavonske udruge Hercegovaca iz Osijeka, u subotu 14. listopada, predstavljeni su 60. Šimićevi susreti 2023. u Osijeku. Pozdravne riječi u ime odbora 60. Šimićevih susreta uputili su Srećko Tomas, Petar Majić te dekan Filozofskog fakulteta Ivan Trojan. Trojan je u ime prof. dr. sc. Sanje Jukić pročitao osvrt 125 godina od rođenja Antuna Branka Šimića, nakon čega je prikazan dokumentarni film Šimićevi susreti u Hercegovini od 1964. godine do danas. Predsjednik Organizacijskog odbora 60. Šimićevih susreta i načelnik općine Grude Ljubo Grizelj istaknuo je kako se Antun Branko Šimić može smatrati kulturnim identitetom općine Grude. Uz osnovnu školu u Drinovcima, imenom pjesnika Šimića nazvana je i Srednja škola te Kulturni dom u Grudama. Prije 100 godina Šimić je “Opomenom” opomenio čovjeka i čovječanstvo te stekao besmrtnost. Organizacijski odbor će se potruditi kroz organizaciju Šimićevih susreta potvrditi besmrtnost velikana književnosti, zaključio je Grizelj. Na završetku programa uz obraćanje Igora Loinjaka koji je organizirao izložbu likovnih radova, načelnik je svečano otvorio izložbu. Cjelokupan program je uvodno predstavljen na Osječkoj TV.

Izaslanstvo Općine Grude u posjeti Istočnoj HrvatskojIzaslanstvo Općine Grude u posjeti Istočnoj HrvatskojIzaslanstvo Općine Grude u posjeti Istočnoj Hrvatskoj

Izaslanstvo Općine Grude je iskoristilo priliku susresti se s brojnim ljudima porijeklom iz općine Grude, koji pripadaju društvenom, političkom i gospodarskom životu Istočne Hrvatske.

Izaslanstvo Općine Grude u posjeti Istočnoj Hrvatskoj

“Susret s prijateljskim gradom Belim Manastirom”

U nedjelju 15. listopadaa 2023. načelnik općine Grude susreo se s gradonačelnikom grada Belog Manastira, Tomislavom Robom. Odlukom Općinskog vijeća Grude od 19. srpnja 2022. i Odlukom Gradskog vijeća Belog Manastira od 19. rujna 2022. proglašeno je prijateljstvo između općine Grude i grada Belog Manastira. Prilikom susreta razmijenili su plakete s potpisom Povelje o prijateljstvu. Povelja je službeni pečat dosadašnjim dobrim odnosima ove dvije lokalne zajednice. Povelja potvrđuje prijateljstvo i bliskost između dvaju mjesta te postavlja čvrst temelj za plodnu suradnju koja će donijeti dobrobit za obje strane.

Izaslanstvo Općine Grude u posjeti Istočnoj Hrvatskoj

“32. obljetnica pogibije generala Blage Zadre”

U ponedjeljak 16. listopada 2023. izaslanstvo Općine Grude nazočilo je obilježavanju 32. obljetnice pogibije generala Blage Zadre. Izaslanstvo je položilo vijenac i zapalilo svijeće na grobu general-bojnika Blage Zadre na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru. General Blago zadro rođen je u Ledincu, današnjoj općini Grude. Poginuo je u obrani Vukovara kod Trpinjske ceste u Borovu naselju 16. listopada 1991. godine, gdje je bio zapovjednik obrane, priopćeno je iz općine Grude.

Izaslanstvo Općine Grude u posjeti Istočnoj HrvatskojIzaslanstvo Općine Grude u posjeti Istočnoj Hrvatskoj

Post Izaslanstvo Općine Grude u posjeti Istočnoj Hrvatskoj je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima