Jeziv slučaj u Hrvatskoj: Bolesnoj majci naplaćivala pranje rublja i struju |

TNT GROUP
Jeziv slučaj u Hrvatskoj: Bolesnoj majci naplaćivala pranje rublja i struju

Verica (54) iz okoline Križevaca proglašena je krivom i osuđena jer se nije brinula o vlastitoj 80-godišnjoj majci, kojoj je naplaćivala pranje rublja i korištenje struje, javlja index.hr.

Prema kaznenoj prijavi, 54-godišnjakinja je majci naplaćivala pranje rublja od travnja do srpnja prošle godine u selu blizu Križevaca.

Majka nuždu obavljala u kante

– Njena majka je stara, slabo pokretna, bolesna i nesposobna da se brine o sebi te prima mirovinu od svega oko 132.72 eura. Usprkos tome, ostavila ju je da živi u kući u kojoj nisu postojali uvjeti potrebni za život, stanovanje i zadovoljavanje osnovnih životnih potreba.

Na podu kuće je beton i nema sanitarnog čvora tako da je majka nuždu obavljala u kante koje zbog starosti i bolesti nije mogla sama iznositi napolje, te je u kući sve zapušteno i prljavo – rekao je sudac.

– Oglas –

Majci naplaćivala pranje rublja

– Kad je majci trebala čista odjeća, kćerka joj je naplaćivala pranje rublja 1,33 eura po pranju, dok joj je korištenje struje naplaćivala 9,29 eura mjesečno.

Zbog toga je majka rješenjem Centra za socijalnu pomoć Križevci od srpnja smještena u udomiteljsku obitelj gdje je primljena prljava, zapuštena i s modricama i ogrebotinama na tijelu.

– Oglas –

Dakle, kršenjem zakonskih obiteljskih obveza ostavila je u teškom položaju majku koja se ne može o sebi brinuti, čime je počinila kazneno djelo protiv braka, obitelji i djece – ostavljanjem bliske osobe u teškom položaju – istaknuo je sudac.

Dobila uvjetnu kaznu

Verica je osuđena na osam mjeseci uvjetne kazne zatvora i mora da plati 66 eura troškova kaznenog postupka.

Radi se o udatoj ženi i majci, čije je imovinsko stanje dobro. Također, Verica nije kažnjavana niti osuđivana. Ova presuda je pravosnažna i 54-godišnjakinja se na nju ne može žaliti.

– Oglas –

hip.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima