Kako ministar poljoprivrede služi interesima Zagreba i Hrvatske

Do koje mjere se nova Trojka u vladi Federacije odnarodila i odvojila od naroda i zaštite interesa države BiH najbolje govori postupanje ministra poljoprivrede Kemala Hrnjića. On, po uzoru na utjecaj iz Zagreba, a kojim se nastoje urediti ključna pitanja u BiH, a kako bi direktno izvršavao volju iz Zagreba, imenuje državljanina Republike Hrvatske stalno nastanjenog u Županji.

Radi se o dugogodišnjem djelatniku ovog ministarstva Peji Janjiću koji je lažno prijavljen u Orašju, BiH, dok mu je prava adresa Županja u RH.

Iako u BiH ima dovoljno stručnjaka u poljoprivredi novi ministar se povinuje željama iz Zagreba i imenuje čovjeka koji radi na uništavanju domaće poljoprivredne proizvodnje.

Dakako, radi interesa uvoznih lobija koji stalno uništavaju domaću proizvodnju zadnjih desetljeća što pokazuju podaci vanjskotrgovinskog deficita BiH sa RH.

Inače, Pejo Janjić je autor nove Strategije poljoprivrede koja se predstavlja kao strategija razvoja poljoprivrede a u biti se radi o strategiji gašenja domaće proizvodnje posebice u mljekarstvu
Prepisuje se model iz EU da se potiče proizvodnja mlijeka “po grlu” umjesto “po litru” gdje je i sama Hrvatska kad je prešla na taj model ostala bez 75 posto farmera koji se bave proizvodnjom mlijeka.

Trebamo li i mi umjesto šest tisuća farmera samo njih 1500? Tko će ostati na selu? Da li će prostor Krajine i Tuzle ostati prazan? U koju će zemlju naši farmeri odseliti. Iako ničim nismo uvjetovani, uvođenjem takvih mjera (Srbija još potiče farmere po litru a ne po grlu iako je bliže EU od nas), mi uporno skačemo sami sebi u stomak i režemo granu na kojoj sjedimo, a to znači da uništavamo selo, bosansko selo. Doći ćemo u poziciju da mlijeko ne možemo proizvesti za vlastite potrebe a što je već slučaj sa pšenicom.

Zemlja koja u slučaju blokade nema šta jesti, a sela zapuštena i prazna…
Ako je cilj za imenovanje savjetnika Janjića i pomoć izvoznicima iz RH kao i uništavanje poljoprivrede u BiH onda smo na dobrom putu. Inače, kako u instituciji FBiH može raditi čovjek koji se godinama lažno predstavlja kao netko tko živi u BiH, a samo da bi za svoj nerad primio plaću iz federalnog proračuna.

Možda je krajnje vrijeme da Tužiteljstvo radi svoj posao i provjeri ove navode o njegovom fiktivnom prebivalištu, radi se o osobi koja je godinama izvlačila državni novac za vrijeme Lijanovića, a jedan od primjera je izrada Programa ruralnog razvoja FBiH, zajedno sa Sanelom Klarić, a koji nikada nije zaživio a isti je plaćen preko pola milijuna maraka.

Naravno, sve uz odobrenje sadašnjega savjetnika Peje Janjića. Isto je zamišljeno i kroz novu Strategiju uništavanjem domaće poljoprivrede radi osobnog bogaćenja navedenih osoba kroz nove projekte i programe koji se planiraju raditi a za što im treba uporište kroz spomenutu strategiju.

Peji Janjiću ministar već daje nagradu kroz nezakonito korištenje službenog vozila na 24 sata koje koristi u privatne svrhe, kao i odlazak kući u RH gdje ima stalno prebivalište i gdje zapravo i živi, a ne kako lažno predstavlja, u cilju ostvarenja protuupravne imovinske koristi na štetu federalnog budžeta, u mjestu Jenjići u Orašju.

Imenovani službenik već 16 godina nezakonito prima plaću državnog službenika u FBiH, a sve na osnovu fiktivne prijave o prebivalištu u BiH, dokle više tako?, prenosi dnevno.ba.

Post Kako ministar poljoprivrede služi interesima Zagreba i Hrvatske je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima