Memorijalni košarkaški turnir “Zlatan Obad” u nedjelju u Neumu

U nedjelju, 22. listopada, u školskoj dvorani u Neumu održati će se memorijalni košarkaški turnir “Zlatan Obad”, s početkom u 10:30 sati.

Zlatan Obad bio je profesor tjelesne i zdravstvene kulture u Osnovnoj školi Kardinala Stepinca u Neumu i Hutovu od 2007. do 2013. godine, kada je prerano preminuo. Kažu da je upravo on bio prvi pokretač treninga košarke u Neumu, te da su se prve košarkaške utakmice igrale upravo zahvaljujući njemu.

Njegove bivše kolege iz škole za Zlatana kažu kako je bio prije svega izniman čovjek, pedagog, profesor i kolega. Kažu kako se nesebično davao djeci kroz svoj posao, te da je iz svakog učenika uspjevao izvući ono najbolje. Prisjećaju se kako je često znao sam dovesti djecu iz Hutova u Neum, samo kako bi odigrali košarkašku utakmicu, te bi ih ponovno vraćao njihovim kućama.

Nakon Zlatanove smrti, riječi hvale ali sjete i tuge za prerano preminulim profesorom napisali su i njegovi učenici u školskom časopisu “Glas grada”.

Njegovi tadašnji učenici danas su odrasli ljudi koji sudjeluju u radu ŠK Neum, te su upravo zato ovaj memorijalni turnir organizirali u čast njegovom liku i djelu. Turniru će nazočiti i Zlatanov brat, koji će zbog ovog događaja doći čak iz Tuzle.

Na turniru će igrati sljedeće ekipe: ŠK Neum, KK Ploče (RH), KK Leotar, ŠK Zrinjski, HKK Brotnjo i KK Konjic.

Pozivamo sve da dođete i podržite ovaj sportski događaj u našem gradu!

 

Objava NAJAVA : Memorijalni košarkaški turnir “Zlatan Obad” u nedjelju u Neumu pojavila se prvi puta na Neum.online.

neum.online

mostarski.info

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima