Ministri Velagić i Šuta ugostili Lanu Pudar

TNT GROUP

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, prof. dr. Adnan Velagić i ministar finansija HNK, Adil Šuta ugostili su najbolju bosanskohercegovačku plivačicu Lanu Pudar i njenog trenera Damira Đedovića

Bila je ovo prilika da ministri čestitaju Lani na izvanrednim rezultatima i iskažu podršku za predstojeće pripreme i takmičenja.

Drago mi je što smo ugostili našu najbolju bosanskohercegovačku plivačicu i jednu od najuspješnijih sportistkinja s ovih prostora koja je mnogo puta pokazala da se radom, odricanjem i upornošću ostvaruju najbolji rezultati. Lana je naš istinski ambasador koji Bosnu i Hercegovinu predstavlja u najboljem svijetlu. Zato je naša opredijeljenost da podržavamo njen rad i daljnji sportski put. Ovu priliku koristim da Lani poželim mnogo sreće na narednim takmičenjima i siguran sam da će nam ponovo donijeti medalju u Bosnu i Hercegovinu“, kazao je ministar Velagić.

Ministar Šuta istakao je da Vlade HNK podržava uspješne sportiste s područja Kantona, a najbolja od njih svakako je Lana.

Čast i zadovoljstvo mi je što sam s ministrom obrazovanja, nauke, kulture i sporta ugostio Lanu Pudar. Mi ćemo, kao članovi Vlade HNK, predložiti podršku za našu najbolju sportašicu  kako bi imala adekvatne pripreme i kako bismo joj obezbijedili sredstva za nastup na Olimpijskim igrama, za koje je naša Lana već osigurala potrebnu normu. Ova Vlada ima obavezu i potrebu da podržava uspješne sportiste, a Lana je trenutno naš najbolji reprezentant“, istakao je ministar Šuta.

Lana i trener Đedović upoznali su ministre o obavezama, planovima i pripremama, kao i takmičenjima koji našu plivačicu očekuju u narednom periodu.

Ova godina je bila vrlo uspješna, ali i vrlo naporna. Bilo je mnogo priprema i takmičenja, a u narednoj će biti još gušći raspored. Već 7. januara počinjem s pripremama u Turskoj, zatim u februaru idem na Svjetsko prvenstvo u Dohu. Bit će mnogo putovanja i priprema u Hrvatskoj, Španiji, a postoji opcija i Južne Afrike. U junu mjesecu očekuje me Evropsko prvenstvo u Beogradu i to će sve služiti kao pripremna takmičenja za Olimpijske igre koje su krajem jula mjeseca održavaju u Parizu“, kazala je Lana.

Ministri Velagić i Šuta ugostili Lanu Pudar

Lana je ministrima zahvalila na srdačnoj dobrodošlici i iskazanoj podršci koja joj predstavalja podstrek za ostvarivanje najboljih rezultata.

radiokonjic.ba/ Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK

26.12.2023.

radiokonjic.ba

mostarski.info

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima