Narančasto upozorenje: Jaki udari vjetra očekuju se u Hercegovini

TNT GROUP

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je narančasto upozorenje zbog pojačanog vjetra na području Hercegovine, zapadne i jugozapadne Bosne za četvrtak, 18. siječnja.

Udari vjetra u Hercegovini, zapadnim i jugozapadnim područjima viši ili jednaki 80 km/h, u ostalim dijelovima do 60 km/h.

Prekid aktivnosti na otvorenom

Poduzeti mjere opreza i pratiti posljednju vremensku prognozu.

”Očekujte ometanja u dnevnim rutinama i budite spremni na prekid aktivnosti na otvorenom. Za sve dodatne informacije obratite se nadležnim institucijama”, navodi se u upozorenju FHMZ-a.

U četvrtak se, prema podacima FHMZ BiH, očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom.

Većina padalina se očekuje na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne povremeno s kišom ili lokalnim pljuskom.

Prije podne jako jugo koje će oslabiti u poslijepodnevnim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između osam i 13 stupnjeva.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17 stupnjeva

Prema najavama, u petak i subotu stiže jača promjena vremena nad veći dio naše regije donoseći sa sobom nove oborine i osjetno zahlađenje.

Upozorava se da bi od polovine petka do u nedjelju ujutro nad većim dijelom Jadrana, u Hercegovini, obalnom i srednjem dijelu Crne Gore mogla zapuhati jaka i olujna, povremeno orkanska bura.

Snježne oborine

U većem dijelu kopnene Hrvatske, zatim u Bosni, sjeveru Hercegovine, južnom, zapadnom, središnjem i dijelu jugoistočne Srbije i na sjeveru Crne Gore, od sredine petka do subote uvečer, treba očekivati snježne oborine uz formiranje snježnog pokrivača od 4 cm do čak 30 cm.

Također će ponajprije tijekom subote biti snijega i u većem dijelu Makedonije, gdje može pasti također od 5cm do 20cm, lokalno preko 30 cm snijega, pogotovo na zapadu, sjeverozapadu i jugozapadu zemlje.

Svakako treba napomenuti da bi snježnih oborina nošenih burom moglo biti u zaleđu srednje i južne Dalmacije, srednjem dijelu Crne Gore i u većem dijelu nizinske Hercegovine.

U noći na subotu i subotu rano ujutro lokalno može formirati tanji snježni pokrivač od 1cm do 5cm.

U gorskim dijelovima Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije i Srbije lokalno može biti obilnijih snježnih oborina, a jak vjetar ponegdje može stvarati snježne smetove.

Objava Narančasto upozorenje: Jaki udari vjetra očekuju se u Hercegovini pojavila se prvi puta na Čapljinski portal.

caportal.net

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima