Niz uspješnih projekata Merhameta Mostar

Regionalni odbor Merhameta Mostar, u suradnji sa svojim osnovnim odborima, a uz potporu volontera, uspješno je realizirao distribuciju i podjelu 420 prehrambeno-higijenskih paketa na području Mostara, Konjica, Jablanice, Prozora, Stoca, Čapljine i Tomislavgrada.

– Proteklog vikenda završili smo jesenju akciju distribucije i podjele prehrambeno-higijenskih paketa obiteljima slabijeg materijalnog stanja. Akcija je realizirana u sklopu godišnjeg projekta “Misli i čini dobro”, kazao je direktor Regionalnog odbora “Merhameta” Mostar Adnin Hasić.

Ogrjev za obitelji

U suradnji sa sjedištem HO “Merhamet“ MDD u Sarajevu i partnerskom organizacijom “Helping hand” iz SAD, Regionalni odbor Merhameta Mostar prošlog tjedna podijelio je i ogrjev za dvanaest obitelji u Mostaru.

– Također, u suradnji s partnerskom organizacijom “Izvor dobročinstva“ iz Sarajeva, na području Hercegovine uspješno je realiziran program “Samoodrživi projekti“. U sklopu toga programa, za trinaest obitelji iz Mostara, Konjica, Jablanice, Stoca, Čapljine i Tomislavgrada osigurana su četiri motokultivatora, tri plastenika, tri usisivača za dubinsko čišćenje, jedan trimer za košenje trave i dvije krave za obitelji slabijeg materijalnog stanja, kojima, inače, Merhamet redovito pomaže, naglasio je Hasić.

Ranije je mostarski Merhamet uspješno realizirao  distribuciju i podjelu 370 prehrambeno-higijenskih paketa također na području Mostara, Konjica, Jablanice, Prozora, Stoca, Čapljine i Tomislavgrada.

– Bila je to ljetna akciju distribucije i podjele paketa obiteljima slabijeg materijalnog stanja. Ostim te akcije, sredinom srpnja podržali smo Marš sjećanja koji se tradicionalno organizira na Dubravskoj visoravni, gdje smo za sudionike pripremili i podijelili  više od 300 obroka, navodi Hasić.

Pomažu i građani

Niz uspješnih projekata Merhameta Mostar

Prema njegovim riječima, rad i zalaganje Merhameta Mostar sve više prepoznaju institucije, gospodarski subjekti, nevladine organizacije ali i građani, koji pomažu rad.

– Često nam se javljaju građani koji nas žele podržati, što posebno ohrabruje i dodatno potiče da unaprjeđujemo naš rad, osnažujemo kapacitete, a sve u svrhu pomoći ljudima slabijeg materijalnog stanja u Hercegovini, naglasio je Hasić.

N. K.

Niz uspješnih projekata Merhameta Mostardnevni.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima