Numerologija otkriva: Šta vaše ime i prezime govore o vama?

TNT GROUP

Kada se zbir imena i prezimena svede na jednocifrenu brojku, dobili smo broj imena koji objašanjava nečiju društvenu interakciju.

Ukoliko želite da proverite šta numerologija kaže za vas, napišite svoje ime prema tabeli i svakom slovu pridružite odgovarajući broj, potom sve saberite, a ako ste dobili složeni broj, opet ih zbrojite dok ne dobijete broj od jedan do devet.

Značenje brojeva je:

1. Osoba koja ima ovaj broj je jaka, ponekad čak i egoista. Ima visoku inteligenciju, predodređena je na sreću. Živahna je, ali ponekad zbog osećaja djeluje rastrojeno. „Jedinice“ su odlučne i ambiciozne.

2. Ovaj broj nosi sreću i zadovoljstvo, radi se o darežljivoj i strastvenoj osobi. To su osjećajne osobe, sentimentalne i jako romantične. Neke su sramežljive i pomalo plašljive.

3. Ovo je uzvišeni broj i osoba koja ga ima je često predodređena na velike stvari. To su veoma inteligentne osobe, produhovljene, te često kao da imaju šesto čulo. One neke stvari znaju unapred i predosete ih. „Trojke“ su u suštini optimisti, brbljivi i veoma kreativni.

4. Ovaj broj predstavlja solidarnost, obavezu, potpunu zaokupljenost osobe koja ga nosi. Takve osobe su profesionalci. To su kompleksne osobe, izvrsni prijatelji, partneri, djeca, roditelji. Na njih možete računati. Oni su dobro organizovani, oprezni, ali im nekad nedostaje samopouzdanja.

5. Društvene osobe, pravi svjetski putnici. Vole slobodu, druženje, kretanje. Njima najbolje odgovara život u velikom gradu, posao u kojem će komunicirati s puno ljudi. Osim lakoće u komuniciranju odlikuje ih što su živahni, veseli i znaju uživati u životu.

6. Ovaj broj je vezan uz posao, takve osobe su sposobne, uvek dobro pripremljene, organizovane, često inteligentne. Odgovorni su roditelji, a leže im profesorska zanimanja. Ponekad mogu biti netolerantni.

7. Ovaj broj se često veže uz muze i njihova umjetnička nadahnuća. Osobe ovog broja umjetničke su duše. Definitivno se među njima kriju najveći umjetnici. Pored smisla za lijepo, ove osobe su često i fizički vrlo dobrog izgleda. Neke „sedmice“ vole samoću.

8. Ovo je karmički broj, često osobe ovog broja žive drugačije, skoro drugi život. Smireni, često povučeni, svoj privatni život i misli drže za sebe, skrivaju od okoline. Često su obavijeni velom tajne.

9. Ove osobe trebaju puno prostora, vole avanture, rizik. One uživaju u životu. Često su revolucionarni, posebni, drugačiji i dižu glas za reforme, za novi način života, uvijek žele promjene, nešto drugačije i nešto novo.

Tabela
A, I, J, = 1B,
K, R = 2C,
G, L, S, Ć, Č, Š, LJ = 3D,
M, T, Đ, DŽ = 4E,
H, N, NJ, X = 5U,
V = 6O, Z, Ž = 7F,
P = 8

Primjer:
ANA IVIĆ
1+5+1+1+6+1+3=18 1+8=9

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima