Oglas o obnovi izmjere na području dijela katastarske općine Čitluk (K.O. Čitluk)

TNT GROUP

Općina Čitluk obavještava zainteresiranu javnost kako je u pripremi obnova izmjere na području dijela katastarske općine Čitluk. Zračno snimanje katastarskih čestica planirano je u prvoj polovini ožujka 2024. godine te je stoga neophodno sve međe označiti i obilježiti najkasnije do 26. veljače 2024. godine.

Katastarski podaci na području Općine Čitluk uspostavljeni su 1965. godine te kao takvi su zastarjeli i ne prikazuju stvarno stanje na terenu. Tijekom proteklih desetljeća nastale su mnoge promjene – izgrađena nova naselja i saobraćajnice. Parcele su mijenjale oblike i vlasnike, a mnoge od ovih promjena nikada nisu evidentirane u katastru.

S ciljem usklađivanja katastarskih podataka o položaju, obliku, površini i načinu korištenja na terenu i u katastarskoj evidenciji, Federalna uprava za geodetske i imovinsko – pravne poslove, Uprava za geodetske i imovinsko – pravne poslove HNŽ Mostar i Općina Čitluk pokrenuli su postupak obnove izmjere.

Završetkom geodetskog katastarskih poslova na izradi budućeg katastra, ažurne, točne i pouzdane baze podataka katastra, dobit će se novi katastarski operat koji će odražavati stvarno stanje na terenu i aktualno stanje imovinsko – pravnih odnosa u katastru.

Vlasnici nekretnina na području na kojem se provodi postupak obnove izmjere imat će najviše koristi od obnovljene evidencije te bi se trebali maksimalno angažirati u postupku obilježavanja katastarskih parcela odnosno nekretnina čiji su vlasnici.

Postupak obnove izmjere na području dijela katastarske općine Čitluk izvršit će se kroz sljedeće faze implementacije:

1. faza – obilježavanje međa trajnim i vidljivim biljegom (oznakama),
2. faza – označavanje, bojanje i pročišćavanje međa (signalizacija međnih oznaka),
3. faza – davanje podataka o posjedu te pregled svega evidentiranog na izlaganju.

Upute vlasnicima zemljišta o pravilnom obilježavanju posjeda možete vidjeti OVDJE.

Snimanje iz zraka planirano je tijekom mjeseca ožujka 2024. godine (između 1. 3. – 15. 3. 2024. godine). Stoga je važno da se sve međe označe i obilježe najkasnije do 26.2. 2024. godine.

Za sve dodatne informacije građani, koji imaju nekretnine na području katastarskih općina Čitluk, mogu dobiti na kontakt telefone:
• 063 044-767 – Mjesna zajednica Čitluk Grad;
• 036/640-569 ili 036/640-571 – Općina Čitluk, Odsjek za imovinsko-pravne poslove i katastar zemljišta.

Područje obuhvata

U svrhu upoznavanja s Projektom bit će organizirana edukacija posjednika i vlasnika nekretnina sukladno rasporedu koji možete vidjeti OVDJE.

 

 

The post Oglas o obnovi izmjere na području dijela katastarske općine Čitluk (K.O. Čitluk) appeared first on Općina Čitluk.

citluk.ba

mostarski.info

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima