Pastoralni pohod biskupa Palića župama Posuškog dekanata

Biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons.Petar Palić ovoga tjedna u pastoralnom je pohodu u Posušju.

Nakon pohoda Duvanjskom dekanatu u ožujku ove godine, u Posuškom dekanatu boravi prema sljedećem rasporedu: jučer je bio u župi Vir, danas je u pohodu župama Vinjani i Zagorje. Sutra i prekosutra (srijeda i četvrtak) boravit će u župi Posušje, u petak u župi Posuški Gradac, u subotu u župi Rakitno, te u nedjelju u župi Sutina.

Biskup će se tih dana u župnim zajednicama susresti s vjernicima, kao i različitim vjerničkim skupinama koje djeluju u župnim zajednicama, predstavnicima društvenog, kulturnog i političkog života, te slaviti euharistiju kao središnju točku i vrhunac pohoda određenoj župi.

Biskupov pastoralni pohod ima za cilj osnažiti jedinstvo i zajedništvo cijele biskupijske Crkve, kako bi zajednice prepoznale svoj poziv njegovati dragocjena dobra jedinstva i zajedništva, nadilazeći individualizme, partikularizme, rascjepkanosti i odvojenosti, tako prisutne – nažalost – i u crkvenim stvarnostima.

 Pastoralnim pohodom zajednici biskup uprisutnjuje načelo i vidljivi temelj jedinstva partikularne Crkve. To će činiti promicanjem i poticanjem posjeta u bratskoj suradnji sa svećenicima i sa svima onima koji su pozvani prepoznati svoj poziv da žive u zajedništvu, čvrsti u odbijanju svake težnje prema zatvaranju i izolaciji.

Objava Pastoralni pohod biskupa Palića župama Posuškog dekanata pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima