Počela izgradnja sportske dvorane Druga gimnazija Mostar

TNT GROUP

Izgradnja sportske dvorane Javne ustanove (JU) Druga gimnazija Mostar, počela je prije nekoliko dana, potvrdila je za Mostarski.ba Nejra Mušić direktorica ove škole.

“Projekt izgradnje sportske dvorane JU Druga gimnazija Mostar je konačno došao do realizacije. Izgradnju u najvećem dijelu finansira Islamska razvojna Banka, a sve zahvaljujući upornosti uposlenika i uprave škole koji su aplicirali za ovaj veliki projekat u više navrata, te preporukama nadležnih, a posebno Islamskoj zajednici i Muftijstvu mostarskom”, rekla je Mušić.

Prema njenim riječima, projekt podržavaju i Vlada HNK-a, kao i Grad Mostar, a uprava škole se nada podršci i Federalne vlade kako bi projekat u potpunosti završili i ponudili učenicima i nastavnicima bolje uslove za rad, ali i cijeloj lokalnoj zajednici.

Izvođač koji je izabran na prvom javnom pozivu sa najpovoljnijom ponudom je Hering d.d. Široki Brijeg, a podizvođač je Babić d.o.o. Jablanica.

“Ugovor sa izvođačem radova je potpisan 31. oktobra 2023., a rok za završetak prve faze je 31. januar 2024. godine. Predstoje još dvije faze projekta, a rok za završetak izgradnje sportske sale je početak 2026. godine”, dodala je Mušić.

akta.ba

mostarski.info

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima