Pooštrena su pravila prelaska granice, promijenjena i količina unosa određenih proizvoda

Pojedine zemlje EU, između ostalih i Hrvatska, koje su dio Schengen zone ponovno su vratile unutarnje granice.

Pojačala je nadzor, uključujući i onaj s BiH, zbog čega je promijenjena i količina unosa određenih proizvoda.

Promjene ne osjete samo putnici, nego i bh. prijevoznici, budući da je protok roba usporen, pa se postavlja pitanje utječe li to već na bh. ekonomiju?

Ako ste pripremili sendvič s mesnim nareskom i uz to ponijeli jogurt, bit će vam oduzeto na granici.

Iz BiH u Hrvatsku proizvodi od mesa i mlijeka strogo su zabranjeni za unijeti. Pa čak i u sendviču. Za lijekove vam treba potvrda. Osobna prtljaga može biti teška maksimalno 600KM. Sav višak mora se prijaviti.

Ne može se dakle unositi više od šteke cigareta, zatim kada je u pitanju žestoko alkoholno piće, odnosi se dakle na jednu litru, zatim tu su 3 litre vina, 16 litara piva, rekao je glasnogovornik UNO BiH Ratko Kovačević za N1.

Limiti su postavljeni i za voće i povrće do pet kilograma, hrana za novorođenčad do dva, lijekovi za upotrebu do sedam dana, novca do 20.000 maraka gotovine…

Podsjetimo, u razdoblju pred kraj godine, kada predstoji pojačan dolazak građana Bosne i Hercegovine iz inozemstva, kao i pojačan ulazak stranaca u BiH, carinski službenici Uprave za neizravno oporezivanje provodit će detaljne kontrole autobusa i putničkih motornih vozila koja ulaze u carinsko područje BiH.

Post Pooštrena su pravila prelaska granice, promijenjena i količina unosa određenih proizvoda je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima