PROGNOZA VREMENA za sljedeća četiri dana: Kiša koje će povremeno prelaziti u snijeg

TNT GROUP

U utorak, 16.01.2024., u jutarnjim satima u većem dijelu zemlje će padati snijeg, na jugu zemlje kiša. U Bosni u nizinama moguća je kiša koja će se smrzavati. Zatim se očekuje djelomično smanjenje oblačnosti. Novo naoblačenje s jugozapada u poslijepodnevnim i večernjim satima koje će biti uz slabu kišu na području Hercegovine. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U večernjim satima vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu od 5 do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, na jugu od 8 do 12°C.

U srijedu, 17.01.2024., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša će uglavnom padati na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne gdje se glavnina padavina očekuje tijekom noći na četvrtak. U većem dijelu Bosne slabije padavine. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Od poslijepodnevnih sati i tijekom noći na četvrtak su izgledni i jaki udari juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu o 5 do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 14°C.

U četvrtak, 18.01.2024., pretežno oblačno vrijeme s kišom. Većina padavina se očekuje na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne povremeno s kišom ili lokalnim pljuskom. Prije podne jako jugo koje će oslabiti u poslijepodnevnim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C.

U petak, 19.01.2024., kiša bi se zadržala u Hercegovini. U Bosni se tijekom dana očekuje zahlađenje i kiša bi prelazila u susnježicu i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini južnog smjera. Topliji dio dana u Bosni je u jutarnjim satima, zatim postupno zahlađenje. U Hercegovini bi se zadržalo toplo s temperaturama od 8 do 16°C, priopćenje je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda B i H.

www.tomislavnews.com/Foto uz naslov: zanimljiv kamen na brdu Pećinovac iznad duvanjskog sela Mrkodola

 

www.tomislavnews.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima