Projekt HRK Grude: Rukometom protiv ovisnosti

HRK Grude i ove godine uz podršku Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti, sudjeluje u aktivnostima koje se provode u oblasti borbe protiv ovisnosti.

Projekt se ove godine organizira pod nazivom: Rukometom protiv ovisnosti

Sportske aktivnosti u okviru projekta su započele već krajem kolovoza i početkom rujna kada je HRK Grude organizirao rukometni kamp na kojem su sa djecom iz škole rukometa radili vrhunski rukometni stručnjaci: Goran Perkovac, Valter Matošević, Boris Dvoršek, Radan Rovčanin, Lidija Bojić Ćaćić… U radu kampa je sudjelovalo 50-ak djevojčica i dječaka koji su kroz 5-dnevni kamp odradili sedam treninga te zadnjeg dana odigrali utakmice između skupina.

Početkom školske godine, realizacija projekta je nastavljena kroz posjete i organiziranje treninga u osnovnim školama.

Tijekom rujna i prve polovice listopada su organizirani treninzi i pripreme po školama, a u subotu, 14.10.2023. održana je  završnica ovih aktivnosti na razini općine Grude. Na završnici je sudjelovalo 60 djece koja su u igri i druženju na najljepši način nastavili realizaciju projekta.

Kao i prošlih godine i ove godine će HRK Grude u suradnji sa županijskim ministarstvom i školama organizirati i edukativne radionice na temu borbe protiv ovisnosti. Dosadašnje radionice su naišle na veoma pozitivne ocjene kako djece tako i nastavnika.

Tako će ovog tjedna, edukativne radionice na temu borbe protiv ovisnosti, voditi vrhunski stručnjaci iz ove oblasti, ne samo u BiH nego i znatno šire, a to su: dr. sc. Marko Romić specijalist traumatske psihologije i prof. dr. sc. Dragan Babić specijalist neuropsihijatar, subspecijalist socijalne psihijatrije.

Radionice će biti organizirane po sljedećem rasporedu:

Utorak, 17.10.2023.

  • u 9.55 sati u OŠ Ruđera Boškovića Grude
  • u 11.10 sati u Srednjoj školi Antuna Branka Šimića Grude

Četvrtak, 19.10.2023.

  • u  11.00 sati u OŠ Antuna Branka i Stanislava Šimića Drinovci
  • u 12.50 sati u OŠ fra Stipana Vrljića Sovići

U cijelom projektu, uključujući sportske aktivnosti i edukativne radionice, će sudjelovati oko 500 učenika osnovnih i srednjih škola s područja općine Grude.

Post Projekt HRK Grude: Rukometom protiv ovisnosti je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima