Široki Brijeg Domaćin Konferencije O Očuvanju I Promociji Nematerijalne Kulturne Baštine

Treća međunarodna znanstveno-stručna konferencija “Digitalizacija, arhiviranje, očuvanje i promocija nematerijalne kulturne baštine” održat će se 19. i 20. listopada na više lokacija u Širokom Brijegu.

Program počinje 19. listopada od 8:00 sati okupljanjem i registracijom sudionika u hotelu Park nakon čega će u 9:00 sati krenuti uvodni govori.

Konferencija se temelji na preporukama Konvencije o očuvanju nematerijalne kulturne baštine UNESCO-a iz 2003. godine.

Na konferenciji se predstavlja živa kulturna baština, elementi nematerijalne kulturne baštine, baštinici, događanja na kojima baštinici predstavljaju elemente, istraživanja i aktivnosti na očuvanju kao i okružja u kojima se elementi prakticiraju, najavljuju organizatori.

Kao elementi nematerijalne kulturne baštine obrađuju se tradicijski plesovi, tradicijska pjevanja, umijeće sviranja na tradicijskim glazbalima, stari običaji i prakse, stari zanati i vještine, tradicijski sportovi, tradicijske dječje igre, stare priče i legende, jezik, tradicijski načini spremanja jela i drugi slični pojavni oblici.

Post Široki Brijeg domaćin konferencije o očuvanju i promociji nematerijalne kulturne baštine je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

mostarski.info

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima