Snijeg otežava promet

TNT GROUP

Snijeg koji pada u većem dijelu Bosne otežava promet, posebno na dionicama u višim planinskim predjelima.

Trenutno je na snazi zabrana prometa za teretna vozila preko Romanije (Sarajevo-Rogatica).

Snijega na kolniku ima i na cestovnim pravcima: Sarajevo-Tuzla (Nišići i Karaula), Trnovo-Foča (Rogoj), Han Pijesak-Vlasenica (Han Pogled), Ripač-Vrtoče, Bosanski Petrovac-Drvar (preko Oštrelja), Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište), Kupres-Šuica, Glamoč-Mlinište, Jablanica-Posušje (Blidinje), Novi Travnik-Bugojno (Rostovo) i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje (preko Makljena).

Ugaženog snijega na kolniku ima i na dionicama u nižim područjima, kolnik je mokar i klizav. Iz IC BiHAMK-a apeliraju na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima na cestama.

Zbog učestalih odrona kamenja na kolnik izdvajaju se ceste: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Bugojno-Kupres i Sarajevo-Foča, kao i prijevoj Rostovo (Novi Travnik-Bugojno).

Sanacijski radovi aktualni su na cestovnim pravcima Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka). Na mjestima izvođenja radova prometuje se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prijelazima: Velika Kladuša, Gradina, Bosanska Dubica i Bosanska Gradiška duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su, za sada, kraća.

Post Snijeg otežava promet je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima