ŠPANCIRUNG / Izaslanstvo HBŽ-a u uzvratnom posjetu Varaždinskoj županiji

TNT GROUP

Polaganjem ruža kod spomenika „Puma“ u Parku 7. gardijske brigade Hrvatske vojske „Puma“ u Varaždinu u četvrtak je službeno započeo uzvratni posjet izaslanstva Županije Hercegbosanske (HBŽ) Varaždinskoj županiji.

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak tom prigodom podsjetio je kako su Hercegbosanska županija i Varaždinska županija 7. rujna 2023. godine u sklopu obilježavanja Dana Varaždinske županije potpisali Sporazum o suradnji s ciljem obostranog učvršćivanja prijateljstva, kao i uspostavljanja, razvijanja i jačanja suradnje te dvije županije, javila je Hrvatska informativna agencija (HIA).

– Tada smo naglasili kako ćemo poduzeti sve da taj sporazum ne bude samo gesta već temelj uspješne suradnje. S nama su danas ravnatelji njihovih obrazovnih i zdravstvenih ustanova, gospodarstvenici, poduzetnici, vijećnici, predstavnici njihovog entiteta. Nakon ovog prijema održat ćemo radni sastanak na kojem će sudjelovati i ravnatelji naših obrazovnih i zdravstvenih ustanova, predsjednici gospodarske i obrtničke komore, gospodarstvenici, poduzetnici, kako bismo uspostavili suradnju na dobroj i zdravoj razini. Potpisivati sporazume, samo da se može reći da je nešto potpisano, nije nam cilj. Cilj su nam upravo ovakvi susreti koji mogu doprinijeti razvoju naših sredina i poduzet ćemo sve da se ta suradnja i dalje nadograđuje i traje – rekao je župan Stričak.

Za članove izaslanstva predvođene predsjednikom Vlade Hercegbosanske županije Ivanom Vukadinom i predsjednikom Skupštine Hercegbosanske županije Jozom Ćosićem, župan Stričak priredio je prijem u Županijskoj palači.

Predsjednik Vlade HBŽ-a Ivan Vukadin zahvalio je županu Stričaku na prijemu i nastavku suradnje nakon potpisanog sporazuma.

– U delegaciji nas je 30, što iz svijeta politike, obrazovanja, zdravstva, poduzetništva. Došli smo vidjeti, naučiti i prepisati primjere dobre prakse jer se u Varaždinskoj županiji stvarno ima što za vidjeti; kvalitetne projekte i programe i sve ono što nama ljudima koji živimo u Federaciji Bosne i Hercegovine treba omogućiti opstanak hrvatskog naroda na području Hercegbosanske županije. Suradnju ćemo nastaviti u dobrom duhu i pratiti dobre primjere kako bi narod koji dolje živi stvarao nova radna mjesta – istaknuo je Vukadin.

ŠPANCIRUNG / Izaslanstvo HBŽ-a u uzvratnom posjetu Varaždinskoj županiji

relax-portal.info

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima