Tragično: Djevojčica (2) umrla zbog greške liječnika |

TNT GROUP
Tragično: Djevojčica (2) umrla zbog greške liječnika

Dvadesetomjesečna beba iz Glasgowa preminula je u studenom 2019. godine u bolnici od rijetkog oblika raka zbog greške liječnika, navodi se u presudi.

Jessi-Jean MacLennan imala je samo 20 mjeseci kada je preminula od rijetkog oblika raka bubrega koji je poznat kao Wilmsov tumor od kog godišnje oboli manje od 50 djece u Velikoj Britaniji.

Današnja istraživanja pokazuju da ovaj oblik tumora, čak i u uznapredovaloj fazi ima stopu izlječenja od 85 odsto.

Sudac je presudio da liječnici nisu na pravi način prepoznali njenu bolest usprkos jasnim simptomima, nakon što je djevojčičina majka Sara podigla uzbunu kada je djevojčica dobila visoku temperaturu.

– Oglas –

Djevojčica je iznenada kolabirala kod kuće, a kada je prevezena u bolnicu bila je plava, hladna i nije reagirala.

Umrla je nekoliko dana kasnije od srčanog zastoja.

– Oglas –

Vještak je tijekom suđenja ispričao da je djevojčica trebalo da bude podvrgnuta specijalističkom pregledu. On je također rekao da bi Jessi vjerojatno bila spašena i izliječena samo da je liječnik na pravi način ustanovio njenu dijagnozu.

“Dokazi jasno upućuju da je djevojčičina majka učinila sve da je spase i dobije adekvatnu pomoć. Svi koji su sudjelovali u istrazi svjesni su ogromnog gubitka njihove porodice. Izražavamo najdublje saučešće gospodinu i gospođi MacLennan”, navodi se u priopćenju suda, prenosi Telegraf.rs.

– Oglas –

hip.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima