U Županiji Zapadnohercegovačkoj s radom započelo 24 vježbenika

Danas je vježbenički staž u tijelima uprave Županije Zapadnohercegovačke, u trajanju od jedne godine, započelo 24 vježbenika sa završenom visokom stručnom spremom.

Nakon okončanja Javnog natječaja za prijem vježbenika, danas je vježbenički staž u tijelima uprave Županije Zapadnohercegovačke, u trajanju od jedne godine, započelo 24 vježbenika sa završenom visokom stručnom spremom.

Ovom prigodom, dobrodošlicu vježbenicima je poželio predsjednik Vlade Predrag Čović, koji je naglasio kako je znanje jedino što vrijedi i što im nitko ne može oduzeti.

Potrudite se u ovom periodu od godinu dana naučiti što je moguće više od ljudi koji će vam biti mentori. Realni posao se značajno razlikuje od onoga što ste učili na fakultetu. Želim vam uspješnu prvu godinu vašega rada i nadam se da će neki od vas ostati raditi i u našim institucijama, rekao je u svome obraćanju predsjednik Čović.

Naime, Vlada Županije Zapadnohercegovačke je izvršila prijavu na Javni poziv za sudjelovanje u Programu sufinanciranja zapošljavanja 2023., mjera „Sufinanciranje zapošljavanja za pravne osobe – zapošljavanje pripravnika 2023“, koji je raspisao Federalni zavod za zapošljavanje.

Slijedom toga, Vlada je na svojoj 5. sjednici, održanoj u lipnju ove godine, donijela Odluku o programu zapošljavanja vježbenika u 2023. godini u županijskim tijelima uprave, županijskim upravnim organizacijama i drugim službama i tijelima Županije Zapadnohercegovačke. Programom se omogućava stjecanje prvog radnog iskustva za mlade nezaposlene osobe dobi do 30 godina, i to za osobe s visokom stručnom spremom (VII stupanj) ili visokim obrazovanjem najmanje prvog ciklusa Bolonjskog sustava studiranja koje se vrednuje sa 180 ECTS bodova, ukoliko su prijavljene na evidenciju nezaposlenih Službe za zapošljavanje Županije Zapadnohercegovačke prije dana objave Javnog poziva, odnosno prije 27. ožujka 2023. godine. Cilj ove mjere je što većem broju mladih osoba omogućiti osposobljavanje za rad u struci i stjecanje prvog radnog iskustva u zvanju za koje su se školovale, te na taj način poboljšati njihovu konkurentnost i integriranje na tržištu rada.

Vlada Županije Zapadnohercegovačke će i dalje, kroz javne natječaje i u suradnji sa Federalnom službom za zapošljavanje i Službom za zapošljavanje Županije Zapadnohercegovačke, osiguravanjem potrebnih proračunskih sredstava, nastaviti pružati mladim ljudima priliku za usavršavanje i stjecanje prvog radnog iskustva, što dokazuje da su mladi u vrhu prioriteta rada ove Vlade.

Post U Županiji Zapadnohercegovačkoj s radom započelo 24 vježbenika je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima