Većina neumskih policajaca pred mirovinom – na ljeto dolaze nove mlade snage

TNT GROUP

U Neumu, kao i većini Hercegovačko-neretvanske županije, policijske strukture su u deficitu kadrova.

Kako je većina policajaca u jedinom bh. gradu na moru pred mirovinom, do početka sezone se očekuje pojačanje mladih policajaca koji će patrolirati neumskim ulicama.

Ovo je najavio novi ministar MUP-a HNŽ Marijo Marić tijekom posjete Neumu sa izaslanstvom Vlade HNŽ i posjete Policijskoj postaji Neum.

Slaba kadrovska popunjenost

Nakon što je razgovarao s policijskim službenicima u Neumu, ministar Marić je podsjetio, da je dobro poznato, kako je generalna boljka MUP-a HNŽ slaba kadrovska popunjenost.

Naglasio je pak da se na tom problemu sustavno radi, te da predstoje novim zapošljavanjima mladih policajaca.

“Specifičnost koju Neum ima naslanja se na sve ostale njegove osobitosti, a kako je turistička sezona pred nama što automatski znači veću frekvenciju turista i posjetitelja, gdje policija mora u svakom trenutku biti spremna”, rekao je ministar Marić.

Podići sigurnost na višu razinu

Ističe da je razgovarao s policijskim službenicima u Neumu u cilju da se pokuša ono što je po redu prioriteta sanirati i sigurnosni aspekt podići na veći nivo.

“Stvar je u tome, da je veći broj policijskih službenih osoba potječe iz razdoblja rata, tako da kroz godinu do dviju dana svi stječu uvjete za odlazak u mirovinu, i onda ćemo se opet dovesti u situaciju deficita.

Tako da će to biti jedan trajni sustavni zadatak, ali imamo sada priliku primiti mlade službenike pune elana, koji će, što je najvažnije biti viđeniji na ulicama.

Temeljni je zadatak policajaca da budu viđeni i da se preventivno radi, a time će automatski biti i sigurnosna stabilnost županije na većoj razini”,zaključio je ministar MUP-a HNŽ.

FOTO | Neumski vatrogasci dobili novo vatrogasno vozilo vrijedno 300.000 KM

Objava Većina neumskih policajaca pred mirovinom – na ljeto dolaze nove mlade snage pojavila se prvi puta na Čapljinski portal.

caportal.net

mostarski.info

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima