Vlada HNŽ-a sufinancira kupnju vozila za djecu s posebnim potrebama

TNT GROUP

ČITLUK, (FENA) – Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) sufinancirati će nabavku vozila za prijevoz djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom u iznosu od 110.000 KM, za potrebe Edukacijsko-rehabilitacijskog centra sv. Josip Radnik u Čitluku

Tu informaciju potvrdili su ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a Milenko Bevanda, ministar prometa i veza HNŽ-a Ivo Bevanda i zamjenik predsjedatelja Skupštine HNŽ-a Tomislav Martinović prilikom današnje posjete Edukacijsko-rehabilitacijskom centru sv. Josipa Radnika Čitluk, navodi se u priopćenju Vlade HNŽ-a.

“Ponosni smo na činjenicu da su u prvih mjesec dana rada Vlade u aktualnomu sazivu osigurana sredstva za sufinanciranje nabave ovoga vozila. Tu smo stavku ugradili u prijedlog proračuna koji je podržan na županijskoj skupštini. Ostatak potrebnih sredstava osigurali su Općinsko poglavarstvo Čitluka i skupina čitlučkih gospodarstvenika”, kazao je ministar Ivo Bevanda, podsjetivši kako je financiranje ustanove sv. Josipa Radnika osigurano kroz proračune HNŽ-a i proračun Općine Čitluk i kako će tako biti i u budućnosti.

Tomislav Martinović i Milenko Bevanda također su se osvrnuli na osiguravanje financijskih sredstva za nesmetan rad ovoga edukacijsko-rehabilitacijskog centra, istaknuvši kako je lani uvršten u županijski proračun i kako se za tu i slične ustanove kontinuirano nastoje osigurati dodatna sredstva u skladu s prioritetima. Upravo su na tomu tragu osigurana i sredstva za sufinanciranje nabave ovoga posebnog vozila.

Inače, postojeće je vozilo Centra nabavljeno prije petnaest godina i kupnja novoga postavljena je kao prioritet, napose jer je upravo preko te ustanove osiguran prijevoz djece s poteškoćama u razvoju s područja Općine Čitluk do Osnovne škole za djecu s posebnim potrebama u Mostaru, jednako kao i prijevoz djece iz Udruge “Susret” do njihovih domova.dnevni.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima