Vlada ZHK isplatila ukupan iznos za sufinanciranje prijevoza učenika

Iz budžeta Zapadnohercegovačkog kantona isplaćen je ukupan iznos od 1.500.000 konvertibilnih maraka za sufinanciranje prijevoza učenika.

Kako je Feni potvrdila ministrica financija i dopredsjednica Vlade ZHK Blagica Leko, danas je na račune lokalnih jedinica samouprave uplaćena preostala, treća, tranša tekućih prijenosa gradovima i općinama za sufinanciranje prijevoza učenika u visini od 500.000 KM.

Navedena sredstva su sukladno kriterijima Vladine Odluke o utvrđivanju kriterija raspodjele sredstava gradovima i općinama u ZHK za sufinanciranje prijevoza učenika utvrđenih  budžetom za 2023. godinu raspoređena gradovima Ljubuškom i Širokom Brijegu, te općinama Grude i Posušje.

Isplati novca prethodilo je potpisivanje Ugovora o dodjeli sredstava za sufinanciranje prijevoza učenika gradovima i općinama za 2023. godinu koje je upriličeno u zgradi Vlade  u maju ove godine. Ukupna vrijednost ugovora je 1.500.000 konvertibilnih maraka, čime ovaj kanton iz svog budžeta sufinancira 50 posto ukupnih troškova prijevoza učenika.

Sukladno navedenoj Odluci Vlade ovog kantona iznos sredstava koji se dodjeljuje općinama i gradovima određen je na temelju broja učenika devetih razreda osnovnih škola u školskoj 2022./2023. godini. Inače, riječ je o jednoj od mjera kojom Vlada  ZHK, zajedno sa jedinicama lokalne samouprave, osiguravajući besplatan prijevoz svim učenicima nastoji olakšati svakodnevicu porodica s djecom.

federalna.ba/Fena

mostarski.info

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima