Zagrebačka nadbiskupija darovala kuću višečlanoj obitelji, ključeve uručio zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša

TNT GROUP

Zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša uručio je u četvrtak, 11. siječnja u Zagrebu, u ime Zagrebačke nadbiskupije višečlanoj obitelji ključ stambenog objekta koji je Nadbiskupija stekla dobrotom darovatelja.

Obitelj čine otac Damir, majka Ivana, djeca Dora Roko, a iščekuju i petoga člana obitelji. Roditelji i djeca izrazili su u susretu zahvalnost nadbiskupu Kutleši koji im je u ime Nadbiskupije uručio ključ njihove nove kuće. Tom gestom Zagrebačka nadbiskupija želi pružiti podršku i izraziti blizinu mladim obiteljima otvorenima prihvaćanju dara života te ih ohrabriti u odlukama da svoju budućnost prepoznaju i grade u Hrvatskoj.

„U našemu narodu kulturu, povijest i običaje, ispravan odnos prema bližnjemu, društvene vrline, ljubav prema Bogu, prenosile su u prvome redu obitelji i Katolička Crkva. Hrvatski je čovjek uvijek visoko cijenio obiteljske vrijednosti, osobno je skrbio za najranjivije u obiteljima, tj. djecu, starije i bolesne. Stoga, ako želimo očuvati svoj identitet, to valja učiniti s pomoću sveopće skrbi za obitelj, i to društvo u svojemu području djelovanja, a Crkva u svojemu. Potrebno je prikladnim zakonima i drugim mjerama promicati i štititi tu temeljnu jezgru društvenoga života. Obitelji su potrebne naše pomoći i sveopćega zauzimanja“, rekao je u homiliji prigodom Dana državnosti 2023. godine mons. Dražen Kutleša, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

J.Vr.,KT

Objava Zagrebačka nadbiskupija darovala kuću višečlanoj obitelji, ključeve uručio zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima