Zlatni pir Zore i Ante Ćurić iz župe Prozor

TNT GROUP

Zora i Anto Ćurić, članovi župne zajednice Presvetog Srca Isusova Prozor, u srijedu 4. siječnja proslavili su 50. obljetnicu braka – zlatni pir.

U nazočnosti djece, unučadi, rodbine i prijatelja, “jubilarci” su tijekom sv. mise u 13 sati obnovili bračne zavjete.
Slavlje sv. mise u prozorskoj župnoj crkvi predslavio je svećenik Šibenske biskupije don Ante Omazić, obiteljski prijatelj i kum.
U prigodnoj propovijedi don Ante je na osnovu prigodnih liturgijskih čitanja i evanđelja između ostaloga izrekao promišljanja o tome što znači ostati u ljubavi te važnosti praštanja i zahvalnosti.
Nakon propovijedi uslijedio je i sam obred obnove bračnih zavjeta kojega su Anto i Zora izrekli pred okupljenom zajednicom.
Brigu oko liturgijskih čitanja preuzela je do sada jedina unuka i dva unuka. Isto tako don Ante, slavljenicima je poklonio prigodni dar – reljef koji prikazuje Svetu Obitelj.
Poslije euharistijskog slavlja, nazočni su druženje nastavili u motelu “Rama” okupljeni oko obiteljskog stola.

Zlatni pir Zore i Ante Ćurić iz župe Prozor
Inače, slavljenik Anto Ćurić i njegova supruga Zora r. Dedić, rođeni su i odrasli u prozorskom selu Gmići. Vjenčali su se 09. siječnja 1974. pred upraviteljem župe Prozor, sada pokojnim vlč. Vladimirom Jurjevićem. Svjedoci na vjenčanju bili su Pero Anić i Nikola Ćurić, koji su i danas nazočili sa svojim suprugama.

Zlatni pir Zore i Ante Ćurić iz župe Prozor

Svoj radni vijek Anto je proveo u rodnom kraju točnije u TIP Dekorativi Prozor gdje je poštenim i odgovornim radom i zaradio mirovinu, a Zora je kako onda, tako i sada bila vrijedna kućanica. U skladnom katoličkom braku Bog ih je blagoslovio sa troje djece (dvjema kćerima i jednim sinom) i petero unučadi koji žive na području općine Grude te u SR Njemačkoj. Anto i Zora svoje “zlatne dane” provode u miru obiteljske kući na Gmićima, gdje s radošću dočekuju kako svoju djecu i unuke, tako i članove rodbine, susjeda i prijatelja.
Slavljenicima želimo obilje Božjeg blagoslova, zdravlja i sreće u nastavku zajedničkog života.

Tekst i fotografije: Marinko Rumbočić

Zlatni pir Zore i Ante Ćurić iz župe ProzorZlatni pir Zore i Ante Ćurić iz župe ProzorZlatni pir Zore i Ante Ćurić iz župe ProzorZlatni pir Zore i Ante Ćurić iz župe ProzorZlatni pir Zore i Ante Ćurić iz župe Prozor0Zlatni pir Zore i Ante Ćurić iz župe Prozor

Sviđa Vam se članak? Podijelite ga!ramski-vjesnik.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima