Ambasadorice dobrote: priča o Blanki, Šejli i Livnu

TNT GROUP

 

Kada bi život bio pozornica, Blanka i Šejla bi bili odabrani za ulogu dobra. Ove dvije inspirativne žene iz Livna su prave ambasadorice dobrote, aktivizma i filantropije.

Blanka je časna sestra, a Šejla mualima, i njihov primjer pokazuje kako različitosti mogu biti pokretač dobrih stvari u zajednici. Ljudskost i milosrđe su riječi koje prate ove divne žene, koje svojim radom pokazuju snagu solidarnosti.

Cijela priča krenula je ovako.

Prvi susret inicirala je sestra Blanka, posjetom Medžlisu islamske zajednice u Livnu. Njihova zajednička priča donijela je brojne humanitarne akcije, koje su imale veliki pozitivan utjecaj na lokalnu zajednicu.

Dobrota je filozofija Šejle i Blanke, koju svakodnevno promoviraju kroz svoj rad. Njihov primjer inspirira druge na solidarnost i aktivizam, dok se gradske vlasti još uvijek suočavaju sa nedostatkom podrške u promoviranju ovakvih vrijednosti.

Dobro je njihova životna filozofija

Šejla i Blanka svojim radom pozivaju na solidarnost i pokazuju snagu humanosti. Njihova predanost donosi pozitivne promjene i inspirira druge da slijede isti put. Njihov cilj je unaprijediti zajednicu kroz djela dobra i podršku najpotrebitijima.

Piše: Nihad Suljić

Snagalokalnogba

Izvor: ( livnovine.com / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima