Biciklijada “Ćirinom prugom Hutovo – Ravno (In Memoriam Nikša Vuletić)” počinje sutra u 11:00 sati

TNT GROUP

Udruga „HerzegovinaBike“ najavljuje biciklijadu „Ćirinom prugom Hutovo – Ravno (In Memoriam Nikša Vuletić)“ koja će se održati u nedjelju 05.05.2024. sa početkom u 11:00h ispred područne škole u Hutovu. Bitno je kazati da biciklijada nosi ime i organizira se u spomen na Nikšu Vuletića, direktora Špilje Vjetrenica.

Za sve bicikliste Špilja Vjetrenica osigurala je besplatan ulazak!

Biciklijada se realizira uz financijsku potporu Općine Ravno, HT Eronet, Continental Tires, Škoda Apolo Mostar, Turističke Zajednice HNŽ/K, agencija REDAH , Spilja Vjetrenica i Capriolo SC Mostar, a u cilju promocije „Južne Hercegovine i Uskotračne pruge Ćiro“.

Treća po redu Ćirina biciklijada u 2024 godini vodi nas od Hutova do općine Ravno, stazom u dužini od 35km u jednom pravcu, dok ćemo u oba pravca nakupiti ćemo nekih 70km. Staza je potpuno ravna i životopisna sa prelijepim krajolicima i asvaltiranom podlogom, tako da je pogodna za sve vrste bicikala. Kao što smo kazali ovo jedna jako lijepa dionica, gdje srećemo velik broj Ćirinih stanica, vozimo se pored akumulacijskog jezera uz prelijepe prizore na Popovo polje. Biciklijadu završavamo u Općini Ravno, gdje su domaćini priredili okrijepu i ručak za sve sudionike.

Povratak prema Hutovu, mjestu starta biciklijade je individualan ili grupni, odnosno po osobnim preferencijama, jer se vraćamo istim putem kojim smo došli.

𝐎𝐏𝐒̌𝐈𝐑𝐍𝐈𝐉𝐄 𝐈𝐍𝐅𝐎𝐑𝐌𝐀𝐂𝐈𝐉𝐄:

Biciklijada starta ispred područne škole u Hutovu (LINK LOKACIJE STARTA), gdje svi sudionici na raspolaganju imaju veliki parking i mogu parkirati svoja vozila, te popiti kavu u lokalnom kafiću prije početka naše biciklijade. Start biciklijade i početak našeg druženja planiran je za 11:00h, a biciklijada ide trasom kuda se u prošlosti kretao Ćiro u dužini 35km od Hutova do općine Ravno, odnosno Špilje Vjetrenica za sve one koji odluče posjetiti ovaj veličanstveni spomenik prirode. Bitno je spomenuti da je dionica ravna i nije fizički zahtjevna, a svi sudionici će na raspolaganju imati i kombi vozilo u pratnji u slučaju da im je previše bicikliranja. Također, postoji opcija da kombi vozilo one kojima je 70km previše prebaci od Ravnog do Hutova sela. Sudionici biciklijade će također, na raspolaganju imati 10 volontera, iskusnih biciklista koji će tijekom bicikliranja paziti na sigurnost svih sudionika i pobrinuti za svaku nepredviđenu situaciju, te je ukloniti u najkraćem roku.

Trasa je u cijelim putem asfaltirana podloga na kojoj se može, osim MTB biciklom, voziti i trekking ili cestovnim biciklom. Primjerena je svim biciklistima, pošto su trasa i ritam vožnje lagani i prilagođeni većini.

Svim sudionicima na raspolaganju su volonteri, servisno vozilo, fotografije i video sa biciklijade, te im je osigurano: okrijepa, voda i prva pomoć u servisnom vozilu, navode organizatori.

Objava Biciklijada “Ćirinom prugom Hutovo – Ravno (In Memoriam Nikša Vuletić)” počinje sutra u 11:00 sati pojavila se prvi puta na Neum.online.

Izvor: ( neum.online / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima