Da Kućanci će uvijek pokazati da nikada neće zaboraviti svoje Kućane djelima.

TNT GROUP
Kućane svoje nikada neću zaboraviti jer to nije samo pjesma, već riječi pretvorene u djela. Kućani su smješteni u Rami, skriveni ispod Klečke stijene, gdje rastu najukusnije trešnje, jabuke i kruške.
Povijest je te ljude dugo pritiskala, ali su se borili za opstanak. Raspršili su se po cijelom svijetu, ali Kućane nisu zaboravili. To se uvijek vidi kod onih koji još uvijek žive u ovom specifičnom mjestu, kao i kod onih koji su napustili svoj dom tražeći bolji život.
Okupljaju se najmanje dva puta godišnje, za Svetog Antu i za proslavu Gospe Snježne kojoj je posvećena crkva na groblju.
Ove godine su se okupili za Svetog Antu i organizirali akciju uređenja groblja i crkvenog dvorišta. Unatoč malom broju stanovnika u selu, mnogi Kućani su došli iz raznih dijelova svijeta kako bi sudjelovali u radu i druženju tokom vikenda.
Da Kućanci će uvijek pokazati da nikada neće zaboraviti svoje Kućane djelima.
Kućanci su se angažirali oko uređenja groblja, košenja trave, čišćenja spomenika i bojanja ograde. Općina Prozor-Rama je pomogla u čišćenju glavnog puta prema selu. Sudjelovali su Kućani koji su ostvarili uspješne karijere u svijetu, ali se uvijek vraćaju svojoj rodnoj grudi. Stare kuće se obnavljaju i sve više postaju popularne destinacije za vikend boravak.
Subotnji radni dio završen je gledanjem utakmice Hrvatska – Španjolska, nakon čega je uslijedilo druženje uz hranu, piće, glazbu i ples. Nedjelja je rezervirana za proslavu Svetog Ante u Gračacu.
Da Kućanci će uvijek pokazati da nikada neće zaboraviti svoje Kućane djelima.
Poslije mise u nedjelju svi su se okupili u restoranu “Donja Rama” kod Tome Bilića. Zahvala je upućena svim Kućanima koji su sudjelovali u organizaciji, kao i prijateljima koji redovno posjećuju Kućane. Posebno priznanje ide načelniku općine Prozor-Rama, dr. Jozi Ivančiću, za podršku koju pruža ovim manifestacijama. Radost koja vlada među Kućanima rijetko se viđa, a ljubav prema rodnom kraju ih uvijek iznova vraća.
Da Kućanci će uvijek pokazati da nikada neće zaboraviti svoje Kućane djelima. Da Kućanci će uvijek pokazati da nikada neće zaboraviti svoje Kućane djelima. Da Kućanci će uvijek pokazati da nikada neće zaboraviti svoje Kućane djelima. Da Kućanci će uvijek pokazati da nikada neće zaboraviti svoje Kućane djelima. Da Kućanci će uvijek pokazati da nikada neće zaboraviti svoje Kućane djelima. Da Kućanci će uvijek pokazati da nikada neće zaboraviti svoje Kućane djelima.

Sviđa Vam se članak? Podijelite ga!

Izvor: ( ramski-vjesnik.ba / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima