‘Devedesetka’ Livno: I Kupres i Tomislavgrad nas prestižu

TNT GROUP

Jučer je u osnovnoj školi Guber održan sastanak Temeljnog ogranka HDZ-a 1990 Guber.

Na sjednici je razmatrana aktualna problematika u mjestima koja gravitiraju ovom ogranku. Sastanku je prisustvovao i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Božo Perić koji je članovima dao odgovore na pitanja vezana za poljoprivredne poticaje, a otvoreno je i pitanje završetka komasacije livanjskog polja.

Direktor ŠGD “Hercegbosanske šume” Nikola Perković, koji je ujedno i predsjednik Temeljnog ogranka HDZ 1990 Guber dao je odgovore na pitanja vezana za problematiku vezanu za isporuku ogrijeva stanovništvu.

Prema njegovim riječima, ŠGD uvodi red u isporuku i ove godine se očekuje u potpunosti redovna isporuka i potpuno zadovoljavanje potreba stanovništva o čemu je ranije toga dana govorio i u gostovanju na Radio Livnu.

Sastanku su nazočili i drugi dužnosnici HDZ-a 1990 sa županijske i središnje razine, a posebno je pozdravljen i dana je potpora kandidatu HDZ-a 1990 za gradonačelnika Livna Mati Vukadinu i nositelju liste za Gradsko vijeće Antonu Baraću, koji je ujedno i predsjednik Gradskog odbora HDZ 1990 Livno.

Budući gradonačelnik Livna Mate Vukadin kratko predstavio članovima Temeljnog ogranka HDZ 1990 Guber i zahvalio na potpori. Obećao je jednako stajati na raspolaganju svim krajevima grada Livna u svom budućem djelovanju.

Na sastanku je naglašen problem spore administracije, bilo za vađenje dokumenata, bilo za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i drugih administrativnih poslova, te je zaključeno da budući gradonačelnik Vukadin treba poraditi na ubrzanju tih procedura jer Livno ima sporiju administraciju i od Tomislavgrada i od Kupresa čime nas ove općine prestižu u dosta toga, posebice u poljoprivrednoj proizvodnji.

Iako je ovo u političkom smislu najzastupljeniji kraj Livna jer trenutni gradonačelnik i dopredsjednik Gradskog vijeća Livna dolaze iz ove mjesne zajednice, a s obzirom na nezavršenu infrastrukturu, probleme u vodoopskrbi iako je milijune vrijedan vodovod “Livanjski horizont” prošao kroz ovo mjesto, konstatirano je da ovaj kraj od tih pozicija nije dobio nikakvu korist i da povjerenje trebaju dobiti nove, mlade snage koje će dokazati da su promjene moguće.

‘Devedesetka’ Livno: I Kupres i Tomislavgrad nas prestižu


Izvor: ( relax-portal.info / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima