DOBRO vam oblačno i maglovito jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura je 10 stupnjeva C, tiho je, razmjerno toplo, nebo nad duvanjskim krajem prekriveno je sivim oblacima, ima malo vedrine na istoku, a sunce se tek nazire iza drage planine.

Ugodan vam i blagoslovljen današnji dan topao i oblačan, već je dobrano odjutrilo, a nama se jutros prispavalo, kasno legli, pa se kasno probudili. Znate kad je ona mlada nevista govorila što je ljuta na svekrvu:” Kako neću, ona uvik zadnja iđe spavat, a prva se digne, i sve uraditi stigne, meni ništa ne ostane uraditi”. Znamo da je sve manje takvih svekrva, a i nevista, a srećom ili nesrećom, kako komu, sve ih manje da žive pod istim krovom, jer ima ona jedna izreka: “Ako ti svekrva more prići u papučama, nije dobro”, osim naravno kad treba pričuvati unučad ili skuhati ručak.

Jutros se malo šalimo na račun nevista i svekrva, došle i one na red, ali dobro je dok se možemo nasmijati i šaliti u rano jutro, jer znamo da je većina vas odavno prvu kavu popila i na posao prionula. Samo ne žurite, neka svaki posao, svaka obveza bude popraćena osmijehom ili lijepim riječima, ljubaznošću prema strankama, prema onima koje danas sretnete. Pozdravite i nasmijte se i nepoznatim osobama, bolje da se iznenadi i upita tko ste, nego da prođete mrzovoljni, šuteći kao pored kamena.

Ako vam je srce ispunjeno ljubavlju, duša mirom, imate empatiju za druge, s osmijehom na usnama krenite hrabro u susret novome danu-velikom Božjem daru!

www.tomislavnews.com

www.tomislavnews.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima