Filozofski fakultet SUM-a uvodi novo online studijsko usmjerenje u oblasti Novinarstva i Odnosa s javnošću

TNT GROUP

Novi online diplomski studiji Novinarstva i Odnosa s javnošću na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru počinju u akademskoj 2024./2025. godini.

Pokretanje novih studijskih programa je odgovor na trendove u okruženju, usklađenih sa tržištem rada i suvremenim kretanjima u znanosti i struci, te usporediv s programima na drugim visokoškolskim ustanovama u Europi. Studiji traju četiri semestra ili dvije godine.

Pročelnik studija Novinarstva, doc. dr. sc. Franjo Takač naglašava važnost praktičnih i izbornih predmeta na ovom studiju.

Studij Novinarstvo na daljinu uključuje 2 obvezna predmeta i 14 izbornih modula kao što su komunikacija, mediji, sport, produkcija, društvo, medijski trendovi, odnosi s javnošću i kultura.

Pročelnik studija Odnosa s javnošću, doc. dr. sc. Marijan Primorac ističe da je studij usklađen sa potrebama tržišta rada i najnovijim trendovima u znanosti i praksi.

Na studiju Odnosi s javnošću uključena su tri obvezna predmeta, stručna praksa i izborni moduli poput digitalnih kompetencija, medija, komunikacijskog menadžmenta i strateškog komuniciranja.

Online studiji Novinarstva i Odnosa s javnošću su sveučilišni diplomski programi sa novim načinima studiranja, kao što su studiji na daljinu.

Odgovornost za kvalitetu nastave je na studentima, s ciljem osiguranja kvalitete jednakoj tradicionalnom visokoškolskom obrazovanju.

Za više informacija posjetite mrežne stranice Filozofskog fakulteta i stranice za upise.

Večernji.ba

Izvor: ( relax-portal.info / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima