FOTO: Mažoretkinje iz Neuma učestvovale na smotri u Livnu

TNT GROUP

Tradiconalna smotra mažoretkinja Plesnog kluba „Paganini” Livno održana je u nedjelju, 19. svibnja 2024. godine, sa posebnim gostovanjem Neumskih mažoretkinja.

Ove godine, događaj je organiziran pod sloganom „PK Paganini promovira hrvatsko kulturno zajedništvo”, kao dio projekta podržanog od Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Cilj manifestacije je promoviranje hrvatske kulturne baštine i prenošenje iste na mlade generacije kroz kreativne koreografije.

Na smotri je bio prisutan gđa Žana Ćorić iz Središnjeg državnog ureda, kao i konzul RH gosp. Tomislav Vrdoljak. Sudjelovali su timovi iz različitih gradova, a publika je imala priliku vidjeti 300 mažoretkinja iz Livna i drugih mjesta.

Nakon druženja u PTC „Pavić”, mažoretkinje su se prošetale gradskim trgom uz pratnju Općinske glazbe Baška Voda do sportske dvorane Dalibor Perković Dali, gdje je održan glavni dio manifestacije. Neumske mažoretkinje su se posebno istakle svojom izvedbom, a organizatori su izrazili zadovoljstvo velikim interesom i podrškom publike.

Na kraju, Neumske mažoretkinje zahvaljuju Općini Neum na podršci za ovo gostovanje.

Objava FOTO: Neumske mažoretkinje gostovale na smotri u Livnu pojavila se prvi puta na Neum.online.

Izvor: ( neum.online / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima