Glumci zagrebačkog kazališta Lectirum izveli predstava za djecu „Tri praščića“

TNT GROUP

Glumci zagrebačkog kazališta Lectirum danas su, za učenike od prvog do trećeg razreda Osnovne škole Bijakovići, na trgu ispred muzeja i umjetničke galerije „Naša Majka“ izveli lutkarsku predstavu „Tri praščića“.

Spomenutu predstavu je dramatizirao i režirao Mladen Čutura, koji u predstavi i glumi, dok su svojim glasovima, uz Čuturu, lutke oživjeli: Ksenija Pajić, Natalija Đorđević i Siniša Popović.

Učenici OŠ Bijakovići mogli su uživati u dobro im poznatoj priči ispričanoj na drugačiji način, za mališane mnogo dojmljiviji jer je riječ o lutkarskoj izvedbi bajke koja govori o tri praščića, njihovoj kućici i sukobu sa zlim vukom.

Današnja predstava organizirana je u suradnji Kulturno-informativnog centra Čitluk, muzeja i umjetničke galerije Naša Majka te Osnovne škole Bijakovići, a glumci kazališta Lectirum 17. svibnja izvest će još dvije predstave.

Povodom proslave Dana općine Čitluk tako će u Pastoralnom centru župe sv. Stjepana Prvomučenika, za učenike OŠ Čerin, biti izvedena predstava „Tri praščića“, dok će na trgu ispred muzeja i umjetničke galerije „Naša Majka“, s početkom u 20,30 sati biti izvedena predstava „Sretni ljudi“.

Ulaz na izvedbe predstave „Tri praščića“ i predstave „Sretni ljudi“ je slobodan.

The post Glumci zagrebačkog kazališta Lectirum izveli predstava za djecu „Tri praščića“ appeared first on Općina Čitluk.

Izvor: ( citluk.ba / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima