Grad Livno među 88 institucija odobrenih za projekte u prekograničnoj suradnji

TNT GROUP

U Mostaru je održana ceremonija dodjele osamdeset osam ugovora o finansiranju u sklopu Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2024. godinu, ukupne vrijednosti od četiri milijuna i dvjesto tisuća eura. Ugovore je dodijelio hrvatski ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić, a gradonačelnik Darko Čondrić preuzeo ugovor u ime Grada Livna.

Naime, Livno je zajedno sa Vinkovcima apliciralo na ovaj javni poziv i odobrena su im zajednička sredstva od oko stotinu tri tisuće eura za projekt „Zajedno za bolje sutra“. Livnu pripada pedeset jedna tisuća i osamsto eura od ukupnog iznosa. Ova sredstva će se koristiti za regulaciju korita rijeke Brine kako bi se spriječilo plavljenje igrališta i objekta gradskog dječjeg vrtića uslijed velikih padalina. Gradonačelnik Čondrić je izrazio zahvalnost Vladi Republike Hrvatske i gradu Vinkovcima na mogućnosti zajedničkog apliciranja.

U sklopu ceremonije u Mostaru, ukupno osamdeset osam ugovora je dodijeljeno općinama, gradovima, udrugama, organizacijama, crkvama i ostalim institucijama iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, koji će raditi na promoviranju kulture, obrazovanja, sporta i drugih aspekata društvenog života kroz zajedničke projekte.

Cilj ovog Programa je jačanje prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine kroz ekonomsku, socijalnu i demografsku revitalizaciju pograničnog područja, te pružanje podrške Hrvatima u Bosni i Hercegovini.

Grad Livno

Izvor: ( livnovine.com / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima