Gradonačelnik Kordić dodijelio nagrade učenicima generacije osnovnih i srednjih škola.

TNT GROUP

U Gradskoj vijećnici danas je održana svečanost dodjele nagrada učenicima generacije osnovnih i srednjih škola Grada Mostara. Nagrade su dodijeljene na osnovu Odluke škole o izboru učenika i učenica generacije, a škole biraju najbolje u skladu sa svojim pravilnicima.

Grad Mostar je odlukom Gradskog vijeća dodijelio novčanu nagradu u iznosu od 1.000 KM učenicima generacije osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2023/24.

Gradonačelnik Mostara, dr. Mario Kordić, uručio je nagrade najboljim učenicima generacije, ističući važnost brige Gradske uprave o svojim građanima.

‘Ponosan sam što vas vidim u velikom broju i obećavam da ćemo pronaći nove modele nagrađivanja i podrške prema našim mogućnostima u proračunu. Nadam se da će vam ova nagrada biti motivacija da budete još bolji i da doprinesete razvoju Mostara kao bolje sredine za život’, poručio je gradonačelnik Kordić.

U ime nagrađenih učenika osnovnih škola, zahvalio se Slavo Vidak Azinović, učenik generacije Osnovne škole Petra Bakule.

‘Osnovne škole su mjesta gdje smo učili i stjecali nova znanja. Želim svim kolegama puno uspjeha u budućnosti’, rekao je Azinović zahvalivši se svima koji su podržavali učenike kroz nastavni proces.

U ime nagrađenih učenika srednjih škola, prisutnima se obratila Emana Kaminić, učenica generacije Gimnazije Mostar.

‘Danas slavimo postignuća i zajedništvo. Čestitke svima jer titula učenika generacije simbolizira trud, vjeru u sebe i izvanrednost. Naša uloga je oblikovati bolje okruženje i društvo u BiH’, kazala je Kaminić.

Na prijedlog Službe za odgoj, obrazovanje, mlade i sport, gradonačelnik je dodijelio plakete direktorima/ravnateljima osnovnih i srednjih škola za doprinos obrazovanju mladih u Mostaru.

Škole su odlukama nagradile direktore/ravnatelje koji su se istakli svojim radom: Ante Turudić, Ahmet Pelko, Lidija Markotić i Faruk Gosto.

Gradonačelnik Kordić dodijelio nagrade učenicima generacije osnovnih i srednjih škola.

‘Mladi su naše najveće bogatstvo i želim im zdravlje, sreću i uspjeh u daljnjem školovanju i radu. Također, drago mi je što smo danas prepoznali nadarene ravnatelje/direktore škola za njihov trud i rad’, kazala je Lidija Markotić.

Aktiv direktora osnovnih škola koje nastavu izvode na bosanskom jeziku uručio je poklon načelniku Boži Ćoriću za podršku u odgoju i obrazovanju mladih. Poklon je uručio direktor Džemal Juklo.

Gradonačelnik Kordić dodijelio nagrade učenicima generacije osnovnih i srednjih škola.

Učenici generacije Osnovnih škola:
[Lista učenika generacije osnovnih škola]

Učenici generacije Srednjih škola:
[Lista učenika generacije srednjih škola]

Izvor: ( www.mostar.ba / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima