Gruđani na odlučuju o prvaku BiH

TNT GROUP

Gruđanski tim, trenutni prvak Grude, suočava se sa izazovom od susjedne ekipe iz Gorice, tima Svetog Stipana, u odlučujućem duelu za naslov prvaka Bosne i Hercegovine u boćanju.

Ključni poeni

Naime, Gruđani su impresivno pobijedili Čapljinu rezultatom 19:3, ekipu koja do sada nije doživjela poraz u ligi, a jedinu pobjedu za Čapljince donio je Ante Juka, bivši reprezentativac, postigavši 20 poena u disciplini preciznog izbijanja, što je najbolji rezultat petog kola u toj disciplini.

Ekipa Bure iz Posušja je popravila formu nakon lošeg starta u Ligi za prvaka i u petom kolu ostvarila drugu pobjedu. Neočekivani poraženi tim bili su “sveti” iz Gorice, s rezultatom 14:8. Ključni igrači Bure, kapetan Mate Grubišić i Vlado Sentić, ostvarili su uvjerljive pobjede u individulanim igrama.

Grubišić je pobijedio Tihomira Grizelja rezultatom 13:6, dok je Vlado Sentić nadigrao Filipa Divića sa 13:2. Domaći su također ostvarili pobjedu u trojci Ferdo Oreč/Ante Nenadić/Tomislav Crnogorac koji su pobijedili kombinaciju Damir Galić/Hrvoje Grubišić/Ivan Galić sa 13:8.

Jedina pobjeda za “svete” došla je od para Frano Galić/Mate Ćorluka protiv Joze Budimira i Ante Jovića, rezultatom 13:5. Nakon prvog “kruga” domaći su imali vodstvo od 6:2, a ključne poene za Buri donio je Vlado Sentić pobjedom nad Veselkom Biškom sa 13:9. U ostale dvije tehničke discipline, Goričani su opravdali ulogu favorita.

Ukupno, nakon pobjeda u petom kolu, Bura zadržava prednost od 8:6 pred posljednje “kolo”. Utakmica između Gruda i Sv. Stipana odlučit će o prvaku BiH u boćanju. “Svecima” je potrebna pobjeda kako bi osvojili naslov, dok Grudama odgovara i neriješen rezultat, piše Večernji list.

Post Gruđani odlučuju o naslovu prvaka BiH je prvi puta viđen na Grude Online.

Izvor: ( www.grude-online.info / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima