Hoće li umirovljenici u FBiH dobiti jednokratnu pomoć, povećanje mirovina…: ‘Pomaka ima’

TNT GROUP

Izaslanstvo saveza udruženja umirovljenika Federacije BiH je održalo sastanak sa federalnim ministrom rada i socijalne politike Adnanom Delićem kako bi razgovarali o zahtjevima koje su donijeli na Skupštini Saveza u Sarajevu.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje.

Sastanak je trajao dva sata i prema riječima Mustafe Trakića, člana Upravnog odbora Saveza udruženja umirovljenika FBiH, primijećeni su pomaci i očekuje se da bi se do kraja narednog tjedna mogao održati sastanak sa premijerom FBiH Nerminom Nikšićem i članovima Vlade FBiH.

Umirovljenici imaju osam zahtjeva, uključujući jednokratnu pomoć od po 100 KM i 200 KM, kao i izvanredno povećanje mirovina.

“Ja kao vječiti kritičar danas sam ostao zadivljen prijemom i pripremom ministra Delića i Ministarstva, koji su pokazali važnost davanja pažnje izaslanstvu Saveza i današnjem sastanku. Ministar Delić i njegovi suradnici, zajedno s predstavnicima Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje, podržali su naše osam zaključaka koji će biti predstavljeni Vladi Federacije. Ministar nam je obećao da će uskoro zatražiti sastanak sa Kolegijem Vlade. Moguće su neke promjene, ali je još rano za govoriti. Sastanak danas me zadovoljio”, rekao je Trakić za Faktor.

Pitali smo u kojem smislu su se desili pomaci, da li će umirovljenici dobiti jednokratnu pomoć, povećanje mirovina…

“Što se tiče jednokratne pomoći i povećanja mirovina, Delić je rekao da Ministarstvo ne može dati novac, ali će to prenijeti Vladi FBiH i zbog toga će biti održan sastanak s premijerom, odnosno, Vladom FBiH. Vidimo da postoji volja u Ministarstvu”, rekao je Trakić.

Dodaje kako će ovisiti o ishodu sastanka s predstavnicima Vlade FBiH da li će doći do prosvjeda u rujnu.

“Delić nam je rekao da će pokušati organizirati sastanak s ministrom financija i premijerom do kraja sljedećeg tjedna. Ako se ovakva dobra atmosfera nastavi na tom sastanku, vjerujem da neće biti potrebe za prosvjedima i peticijama”, zaključio je Trakić.

Hoće li umirovljenici u FBiH dobiti jednokratnu pomoć, povećanje mirovina…: ‘Pomaka ima’ je prvi puta viđen na Grude Online.

Izvor: ( www.grude-online.info / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima