Humanitarnom akcijom Crvenog križa u Čitluku prikupljene 22 doze krvi

TNT GROUP

Brotnjaci su još jednom pokazali humanost time što su se odazvali dobrovoljnoj akciji darivanja krvi koju je organizirao Crveni križ Čitluk u suradnji s Odjelom za transfuziologiju SKB Mostar i Srednjom školom dr. fra. Slavka Barbarića, u čijim prostorijama je danas i održana ova hvale vrijedna akcija.

Naime, 27 žitelja Brotnja je danas u vremenu od 9 – 11 sati pristupilo ovoj akciji, od čega ih je 22 uspjelo dati krv. Crveni križ Čitluk, na ponos svih svojih Brotnjaka, redovito organizira dobrovoljne akcije darivanja krvi, na godišnjoj razini ih bude čak od 11 do 13.

Današnjoj akciji odazvalo se pučanstvo raznih dobnih skupina, a posebno treba pohvaliti srednjoškolce od kojih je nekima ovo bio prvi put da daju krv.

Crveni križ Čitluk je na poseban način ponosan na svoje redovite darivatelje koji se ovakvim akcijama odazivaju čak četiri puta godišnje, a ovim putem treba istaknuti kako u Brotnju imamo dio darivatelja koji su krv dali i preko sedamdeset puta.

Moramo biti zadovoljni i ponosni na broj stanovnika da smo ipak tu među vodećima što se tiče ovog humanog odaziva“, kazao nam je Andrija Stojić, tajnik Crvenog križa Čitluk.

Humanitarnom akcijom Crvenog križa u Čitluku prikupljene 22 doze krvi

Nakon održane humanitarne akcije, za sve koji su pristupili darivanju krvi, organizatori su pripremili prigodno druženje, te se ovim putem zahvaljuju svima koji su sudjelovali u ranijim akcijama darivanja krvi.

Podsjetimo, ozljede i bolesti ugrožavaju ljudski život, te je krv često nezamjenjivi lijek. Svi smo mi svakodnevno potencijalni primatelji krvi, a jedini izvor krvi je čovjek – dobrovoljni davatelj krvi.

The post Humanitarnom akcijom Crvenog križa u Čitluku prikupljene 22 doze krvi appeared first on Općina Čitluk.

Izvor: ( citluk.ba / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima