Info dan u okviru EU projekta „Uspostava Mreže za ruralni razvoj Hercegovine-HeRuDNet“ održan u Livnu

TNT GROUP

Info dan u okviru EU projekta „Uspostava Mreže za ruralni razvoj Hercegovine-HeRuDNet“ održan je u prostorijama Linnovate Business Park u Livnu. Glavni projektni partner, Asocijacija za ekonomski razvoj REDAH Mostar, zajedno sa Poljoprivrednim klasterom Stara Hercegovina iz Trebinja i Zakladom LINNOVATE iz Livna, će provoditi projekt unapređenja organizacija civilnog društva kroz povećanje sudjelovanja ruralnog stanovništva i poduzetnika u društvenim i političkim inicijativama, te uspostaviti funkcionalnu mrežu za ruralni razvoj kako bi poboljšali uvjete života i rada stanovnika.

 

Projekt će trajati tri godine (2024-2027) i vrijedan je 662.133 Eura, sa EU finansiranjem od 90%. Sudionici info dana su bili predstavnici javnog, nevladinog i privatnog sektora, ministarstava i poljoprivrednici. Ciljevi, očekivani rezultati i aktivnosti su predstavljeni, kao i plan postavljanja 40 meteo stanica u 20 općina i gradova.

 

Ministar poljoprivrede Hercegbosanske županije, Božo Perić, podržao je projekt ističući važnost mreže i podrške Ministarstva. Direktor REDAH-a, Ivica Sivrić, naglasio je planove edukacija za članove mreže, dok je direktor Zaklade Linnovate Livno, Nikola Periša, spomenuo organizaciju ruralnog parlamenta kao alat za promjenu politika.

Izvor: ( livnovine.com / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima