Interesantan panel o unapređenju uloge mjesnih zajednica održan u Ljubuškom

TNT GROUP

Danas je u Gradskoj vijećnici Grada Ljubuškog održan panel u okviru projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”. Ovaj projekt provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) u BiH, uz podršku Vlade Švicarske i Švedske. Panelisti su bili Vedran Markotić, gradonačelnik Grada Ljubuškog, Tihomir Kvesić, predsjednik Gradskog vijeća Ljubuški, Ivica Vizentaner, menadžer Društvenog centra Ljubuški, Slaven Markota, koordinator MZ projekta u Općini Čitluk i Dalibor Čarapina, predsjednik Vijeća mjesne zajednice Krehin Gradac.

Na panelu su predstavnici s područja Ljubuškog i Čitluka podijelili pozitivna iskustva vezana za projekat koji promovira razumijevanje i podržava pozitivne promjene u budućnosti, jačajući ulogu mjesne zajednice. Cilj je ohrabriti građane da iniciraju i realiziraju projekte za rast i razvoj lokalne zajednice.

Slaven Markota je govorio o aktivnostima i projektima u Općini Čitluk od 2020. godine, uključivanju u projekt “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”, te o forumu za žene i mlade. Dalibor Čarapina je također podijelio iskustva o suradnji mjesne zajednice Krehin Gradac s općinskom administracijom i udrugama na području Čitluka.

Teme poput poboljšanja kapaciteta MZ Krehin Gradac, izazova mjesnih zajednica i motiviranja građana, posebno mladih i žena, za jačanje njihove uloge u društvu bile su naglašene na panelu.

Objava Zanimljiv panel o jačanju uloge mjesnih zajednica održan u Ljubuškom pojavila se prvo na Općina Čitluk.

Izvor: ( citluk.ba / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima