Ivan Vukadin, Predsjednik Vlade HBŽ, prisustvovao 7. sjednici Kolegija za europske integracije

TNT GROUP

U ponedjeljak je u Sarajevu održana 7. sjednica Kolegija za europske integracije pod predsjedanjem Borjane Krišto, predsjedateljice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. Na sjednici je sudjelovao Ivan Vukadin, predsjednik Vlade Hercegbosanske županije i član Kolegija za europske integracije.

Jedna od točaka razmatranja bila je provedba faze eksplanatornog screeninga u BiH, a članovi radnih skupina Kolegija su zaduženi da pregledaju materijale i identificiraju pitanja za Europsku komisiju. Također, važno je donijeti odluku o uspostavljanju struktura za pristupne pregovore s EU kako bi se ojačala pregovaračka pozicija Bosne i Hercegovine.

Komisija za europske integracije je zadužena za novu metodologiju izrade Programa integriranja BiH u EU, a konferencija “Pristupni pregovori BiH i Europske unije” će se održati 28. svibnja 2024. godine radi upoznavanja svih razina vlasti u BiH s obvezama u procesu pristupnih pregovora.

Vlada Hercegbosanske županije

Objava Predsjednik Vlade HBŽ, Ivan Vukadin sudjelovao u radu 7. sjednice Kolegija za europske integracije pojavila se prvi puta na Tomislav City.

Izvor: ( tomislavcity.com / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima