IVOVIK ŠUTI, A REAKCIJA GOVORI: “Turbine nisu ugašene, samo još nisu pokrenute”

TNT GROUP

Nakon više od mjesec dana ignorisanja upita portala Hercegovina.info u vezi probijanja roka za početak radova vjetroparka Ivovik, konačno su poslali reakciju iz ovog parka, koja ponovo nije odgovorila na postavljena pitanja.

U dopisu koji su poslali, započeli su s ironičnom zahvalom što ih pratimo, naglašavajući da su turbine vjetroelektrane izgrađene, ali da još uvijek nisu pokrenute. Istakli su da je izgradnja projekta složen proces koji uključuje različite faze i da je sve u redu, samo im treba vremena za završetak.

Uprkos tome, postupci za tehnički prijem i dalje traju, a investitor obećava da će sve biti obavljeno u skladu s propisima i zakonskim rokovima. Iz Ivovika tvrde da je dinamika izgradnje projekata u Bosni i Hercegovini u redu, te da nema potrebe za zabrinutošću.

Nakon što nisu odgovorili na pitanja očekivanih datuma pokretanja vjetroparka, suglasnosti za priključak na mrežu i kontaktima s mještanima, Hercegovina.info ukazuje na zastoj projekta Ivovik zbog administrativnih problema. Iako se naslovno simbolično referira na gasenje turbina, ističe se da je stvarni problem u stagnaciji projekta koji bi već trebao biti aktivan prema ranijim najavama.

Hercegovina.info

Izvor: ( relax-portal.info / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima