Kako spriječiti divljanje na cestama u Hercegovini?

TNT GROUP

Svjedoci smo gotovo svakodnevnih prometnih nesreća na cestama u Hercegovini, što je alarmantan problem.

Nepoštovanje prometnih pravila i brza vožnja neodgovornih vozača često rezultira tragičnim posljedicama.

Broj nesreća i dalje ostaje visok, te se čini da postojeće nesreće s tragičnim ishodima ne motiviraju dovoljno neodgovorne vozače da poštuju prometna pravila i sigurnost ostalih učesnika u prometu.

Podaci za prva tri mjeseca ove godine pokazuju da je u Hercegovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno 382 prometne nesreće i prekršaja, što ukazuje na kontinuirani problem nesigurnosti na hercegovačkim cestama.

Iz MUP-a HNŽ ističu pozitivne rezultate preventivnih mjera policijskih službenika, kao što je smanjenje broja smrtno stradalih osoba za 25%, te broj osoba s teškim tjelesnim ozljedama za 23.1%.

Pojačane kontrole u prometu također provode policijski službenici MUP-a ŽZH, s ciljem poboljšanja sigurnosti, dok se loša prometna kultura i dalje smatra ključnim problemom.

Iako su poduzete brojne mjere, educiranje i preventivne akcije, sigurnost na cestama u Hercegovini i dalje ostaje veliki izazov.

Uvođenje strože provedbe zakona i modernih tehnologija poput kamera i radara može pomoći u poboljšanju sigurnosti sudionika u prometu, no konačni rezultati ostaju vidljivi.

Post Kako spriječiti divljanje na hercegovačkim cestama? je prvi puta viđen na Grude Online.

Izvor: ( www.grude-online.info / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima